A DAL 2020: MDC - Más világ

2015 után újra A DAL 2020 legjobbjai között az egyik legnépszerűbb fiú együttese, az MDC. A háromtagú zenekart a Más világ című szerzeményükkel méretteti meg magát. A zeneszerző a felvidéki Demko Mátyás, az AWS-ból ismert Siklósi Örs és Bátori Miklós, a dalszöveget pedig Siklósi Örs írta..

 

 

Az MDC zenekar két alapítótagja, Miki és Dani egyetemi tanulmányaik során ismerkedtek meg egymással, hozzájuk csatlakozott később a csapat harmadik tagja, Boti. A srácok célja az volt, hogy ismert pop dalokat dolgozzanak fel két akusztikus gitár, egy ének és egy vokál hangszerelésben.

A zenekar olyannyira szárnyra kapott, hogy az egyik kereskedelmi televízió tehetségkutató műsornak élő showjába is bejutott.

2014 májusában jelent meg első videóklipjük „Szabadulj el” címmel. Ugyanebben az évben megjelent második videoklipjük is, „Te se vagy más” című dalukhoz.

2015-ben a csapat bekerült A Dal 30 legjobb előadója közé “Maniac” című szerzeményükkel. Ebben az évben a zenekar írta a strandkézilabda EBT hivatalos dalát, a Fair Play-t. A szerzemény elnyerte az Olimpia Bizottság Fair Play különdíját is.

A Dal 2020 legjobb 30 produkciója közé jutott szerzeményük, a Más világ című dal zenéjét Demkó Mátyás, Siklósi Örs és Bátori Miklós, a dalszöveget pedig Siklósi Örs írta, A Dal 2018 győztes dalának, a Viszlát nyár-nak, a szövegírója.

ATEMPO.sk / A Dal