HAZAI-MUTATÓ: Karanténvideóval mutatkozik be a kassai EMMA formáció

HAZAI-MUTATÓ: Karanténvideóval mutatkozik be a kassai EMMA formáció

Egy új felvidéki formáció látott napvilágot 2019-ben, melynek bemutatkozó koncertje idén áprilisban valósult volna meg. Sajnos a koronavírus-járvány miatt, mint sok minden más, ez is elmarad.

De hogy ne maradjon el az EMMA bemutatkozása és a közönségüket is kárpótolják készítettek egy Karanténvideót. Weöres Sándor: Jön a kocsi és József Attila: Azt mondják című verseit dolgozták fel. Nézzétek és hallgassátok!

 

 

A formáció 2019-ben alakult kassai és Kassa környéki zenészekből. Molnár István Molni (Gezemice alapító tagja) több évtizede foglalkozik már versek megzenésítésével. Az utóbbi időben magányos farkasként egyedül adta ezeket elő.

Majd 2019 áprilisában egy hirtelen ötlettől vezérelt kezdeményezés gyanánt a magyar költészet napja tiszteletére néhány barátjával (Mártha Sirilo Eszter, Pollag Écsi Judit, Major Péter) vitte színpadra megzenésített verseit a kassai Thália Színház mellett működő Márai stúdióban.

Bemutatkozó koncertjüket Molni és barátai címmel mutatták be, melyből végül egy teltházas rendezvény lett. A váratlan sikeren felbuzdulva az alkalmi projekt tagjai komolyabban kezdtek foglalkozni az együttzenélés lehetőségével. Ekkor csatlakozott hozzájuk Bodnár Ferenc Attila és Gablyasz Edina Lilla, majd Pollag Écsi Judit státusza egyéb aktivitásai miatt alkalmivá változott.

Ezek után a csapat felvette az EMMA nevet és útnak indult egy új történet. Repertoárjukon többek között Weöres Sándor, Kosztolányi Dezső, József Attila, Áprily Lajos, Pilinszky János vagy a kassaiak közül Márai Sándor és Gyüre Lajos megzenésített versei vannak.

 

EMMA:

Mártha Sirilo Eszter
Gablyasz Edina Lilla
Molnár István Molni
Major Péter Majci
Bodnár Ferenc Attila

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk