Sok-sok énekhanggal készült a Csíkszerda saját Karanténdala

A Csíkszerda kórus sem tétlenkedett eme nehéz időkben. Sok más zenekar, énekes illetve művész példáját követve a kórus is megalkotott egy Karanténdal-t, amely a minap látott napvilágot..

A videó érdekessége, hogy az énekesek saját otthonaikban gyakoroltak, vették fel a saját dalrészletüket, ám mégis az egész egy, a helyzetnek megfelelő, rögtönzött hangverseny hangulatát idézi fel. A karmester, maga a kórus vezetője, valamint a dal zenei szerzője, Tóth Árpád.

“Egy basszus kitalálta, egy mezzo megírta, Árpi megzenésítette, egy bariton összerakta a sok hangot, egy alt a sok videót, egy szoprán pedig lefordította angolra. (A tenorokat csak éneklésre tartjuk :-)) - Az éneklést semmi sem akadályozhatja meg!...” - írta közösségi oldalán a Csíkszerda.

 

 

Szöveg: Balogh Rozi
Zene: Tóth Árpád
Hang: Szabó György
Videó: Ottlik Anna
Koordináció: Gábor Sára
Ötlet: Aradi Péter
Angol fordítás: Kőszeghy Anna

 

A budapesti Csíkszerda Magyarország, de lehet az egész Kárpát-medence egyik legkülönlegesebb kóruscsaládja, három nagykórus, három kamarakórus, két gyermekkar és egy zenekar alkotja.

Több mint tíz éve varázsolják el a közönséget előadásaikkal, legyen szó kamarakoncertről, operáról vagy akár improvizációs flashmobról.

A nevükhöz fűződik a Kórusok Éjszakája programsorozat, mely nyáron és télen is összefogja a kórusokat.

Balla Mária, ATEMPO.sk