Súlyos sorok a háború néma képei mellé – Itt az Amikor csönd lesz a Fifti-Fifti duótól (+VIDEÓ)

Új műsorával, új helyeket nyitogat az ifjúságfalvai – lévai Fifti-Fifti. Tornóczi Tibor és Göbő Sádor novemberben mutatták be „Versek másképp…” című műsorukat. Ennek tíz dalát decemberben megjelentették. A múlt héten, pénteken bemutatták első videoklipjüket. A lemezről, a klipről és a terveikről Tornóczi Tibort faggattuk.

„Nem lemeznek indult. Hangzóanyagra volt szükségünk reklámként, a műsorszervezők részére. Filkó Ottó stúdiójában rögzítettük a számokat Komáromban. Nyolc korábbi dalunk mellé, írtunk két új számot, Matt sorok és a Csillamos címmel.

Sárhelyi Erika versei jó ideje a fiókomban voltak, fejben előkészítettem ezeket, azután egy este megalkottuk a dalokat zenésztársammal, Göbő Sándor gitáros, énekes zeneszerzővel” – avat a Versek másképp… album részleteibe Tornóczi Tibor énekes, zeneszerző, szájharmonikás, melodikás.

 

Fifti Fifti

 

„Most elmondom, mid vagyok, mid nem neked” – A Fifti-Fifti időutazása Cseh Tamással (+FOTÓK)

Azt mondja, beérett a gyümölcs. A Fifti-Fifti első nagysikerű műsora, az „Időutazás Cseh Tamással” tavalyi 23 előadása során kiderült, jól megy nekik a közös zenélés és munka. A „Versek másképp…” premierje tavaly november 17-én 17 órakor Ifjúságfalván, a kultúrház kamaratermében volt. „December 6-án megjelent az album.

Mindketten 5-5 számot énekelünk. Az, hogy éppen ezek a dalok kerültek a válogatásba, az élet műve. Nemcsak mi értünk be közös zenélésre, hanem a dalok is megértek, hogy az albumra kerüljenek.

Az első videoklip a Csend című számhoz készült, ››Amikor csönd lesz‹‹ címmel” – részletezte a zenész.

 

Fifti Fifti

 

Az „Amikor csönd lesz” klipben látható első és második világháborús fekete-fehér felvételeket Tornóczi Tibor válogatta, a videót Patócs Diana állította össze és ő volt a vágó is.

„Ezekhez a dokumentumfilmekhez bárki hozzájut ma már az interneten. Nem is a képek a lényegesek, hanem Sárhelyi Erika költőnő súlyos sorai” – véli a szájharmonikás énekes.

 

 

 

A Fifti-Fifti az idén is sok koncertet tervez. Előnyük, hogy a hangosítás, a fény, sőt két bárszékük is elfér egy autóban. Csupán egy üres placcra van szükségük, a többit megoldják, akár áram nélkül is. 2024-ben azon helyszínek mellett, ahova visszavárják őket, új klubok és pódiumok után néznek, többet szeretnének fellépni Magyarországon.

 

Fifti Fifti

 

„Közben pedig készül a Fifti-Fifti harmadik produkciója, amiről még nem mondhatok sokat. Január 27-én, szombaton lesz az első idei próbánk, amikor ezzel kezdünk foglalkozni. Három programunk lesz műsoron ebben az évben. Friss hírekért érdemes felkeresni a fifti-fifti.party című honlapot” – tudatta végül Tornóczi Tibor zenész, zeneszerző, előadóművész.

 

ITT HALLGASD MEG AZ EGÉSZ LEMEZT:

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Joe Vince és Fifti-Fifti