VIDEÓ: A Komáromi Jókai Színház és a Ghymes együttes mesekoncertje - Csak a világ végire

VIDEÓ: A Komáromi Jókai Színház és a Ghymes együttes mesekoncertje - Csak a világ végire

A Csak a világ végire… című mesekoncert 2007-ben került színre a Komáromi Jókai Színházban a Ghymes együttes közreműködésével.

A gerincét a Ghymes együttes Csak a világ végire… és a Bennünk van a kutyavér (valamint a Nagy mesealbum I. – II.) dalai adják. A zenekar a Jókai Színház két színészével – Holocsy Katalinnal és Bernáth Tamással egészült ki. Ők vezetik végig a mesekoncertet – konferálják, narrálják, dalokat tanítanak.

“Egy kis keretjátékkal kezdődik az előadás – a két színész egy varázsládát cipel a színpadra – s ez a motívum vissza-visszatér a későbbiekben is. A ládából dalok, versek kerülnek elő, a magyar gyerekirodalom gyöngyszemei, népdalok, népi mondókák. A róka és a holló meséjétől kezdve, Móricz Török és a Mehemed, az Egyszer egy királyfi és a Kiskacsa fürdik – hogy csak néhányat említsek.

Az előadás keretén belül több alkalommal nyílt lehetőség vers és daltanításra, így legifjabb nézőink ezeket a dalokat dúdolva, verseket skandálva hagyják el a színháztermet.”

 

 

Szereplők:

Szarka Gyula (Ghymes)
Varga Bori (Ghymes)
Kun Csaba (Ghymes)
Fiú: Bernáth Tamás
Lány: Holocsy Katalin

 

“A Komáromi Jókai Színház évek óta nagy hangsúlyt fektet a legfiatalabb nézőink színházi nevelésére. A 2006/2007-es színházi évadban két előadással is kedveztünk legifjabb publikumunknak.

Urbán Gyula Minden egér szereti a sajtot című bábjátéka mellett egy igazi színházi csemegét készítettünk elő.

Gyermekközönségük számára fontos, hogy ne csak a mai rajzfilmekkel, videoklippekkel találkozzanak, hanem megismerkedjenek népköltészetünkkel, gyerekirodalmunkkal is.

A felvidéki származású, ma már Magyarországon is nagyon népszerű Ghymes együttes néhány tagjával – konkrétan Szarka Gyulával. Varga Borival és Kun Csabával – együttműködve egy mesekoncertet állítottunk össze, melynek bemutatójára 2007. január 15-én került sor a Komáromi Jókai Színházban. Azóta majd húsz alkalommal csendültek fel a Ghymes együttes gyerekdalai – és a magyar irodalom legismertebb gyermekversei, mondókái színházunk színpadán.” - Komáromi Jókai Színház

 

TOVÁBBI TELJES ELŐADÁSOK

SZÍNHÁZI ELŐADÁS: Vérnász - a Komáromi Jókai Színház előadása Szarka Tamással

SZÍNHÁZI ELŐADÁS: Revizor - Gogol népszerű komédiája a Komáromi Jókai Színház előadásában

SZÍNHÁZI ELŐADÁS: A Komáromi Jókai Színház komédiája - Cseresznyéskert

Nézzük otthonról a Komáromi Jókai Színház és a Thália Színház közös előadását Benkő Gézával - Bányavakság

VIDEÓ: Nézzük a Komáromi Jókai Színház következő előadását otthonról - Énekes madár

VIDEÓ: Élvezd a Komáromi Jókai Színház következő előadását otthonról - Bányavirág

VIDEÓ: Nézd a Komáromi Jókai Színház előadásait otthonról - Bánk Bán

Balla Mária, ATEMPO.sk