Laci szomorú – bemutatkozik a felvidéki gitárossal felálló TAO, Hegyi György új zenekara

Új zenekart szervezett az Emil.RuleZ! egykori alapító-szövegíró-basszusgitárosa, Hegyi György. A TAO zenekar éneklős-táncolós alterpop dalokat játszik, és bár a karantén idejére tervezett bemutatkozó koncertjük elmaradt, a dalok és a produkció készen állnak az indulásra.

A csapat tagja Takács Dávid gitáros is, aki Galántáról származik, ott nőtt fel, de már 5 éve Budapesten él. A Kőbányai Zenei Stúdió gitár tanszakának korrepetítora, és a TAO mellett többek közt a New Level Empire gitárosa is.

„Felvidékkel és Galántával való kapcsolatom szoros, mivel a családom és gyerekkori barátaim is ott élnek.” - árulta el Dávid.

A zenekar egy élő műsorral már bemutatkozott a YouTube-on, és most feltették első klipjüket is. A Laci szomorú című dalukhoz a karantén alatt “forgattak” kisfilmet, bár a zenekar tagjai szerte az országban töltötték a bezártság idejét.

„A TAO célja igen egyszerű: értelmes dalokat játszunk értelmes embereknek. A dalszerzés és a zenélés a hivatásunk, így hát azoknak szólunk, akik fogékonyak az éneklős-táncolós dalokra, és még igényesek arra, hogy mit hallgatnak. Tudom, hogy ma szinte forradalmi dolognak számít hangszereken játszani és dalokat írni ahelyett, hogy a cicinket mutogatnánk az instagramon, de mi ebben vagyunk jók.

Ciciből amúgy is nagyon-nagyon sok van – jó dalból és zenekarból viszont annál kevesebb.” - mondta Hegyi György.

 

 

A TAO 2020. nyarától folyamatosan mutatja be dalait és klipjeit. Az első EP Vidámpark címmel július második hetétől már elérhető lesz a zeneáruházakban, és még idén egy bő albumnyi dal és klip jelenik meg.

A TAO zenekar tagjai

Csakmag Vivi: ének
Hegyi György: basszusgitár
Gerendás Hanna: billentyűk
Takács Dávid: gitár
Kolláth István: dob

EZ, ATEMPO.sk