VIDEÓ: Nagy bulit csapott a Bordó Sárkány Komáromban

VIDEÓ: Nagy bulit csapott a Bordó Sárkány Komáromban

A Bordó Sárkány saját meghatározása szerint „középkori világzenét” játszik. Az autentikus, többnyire középkori dalokat és táncokat bátran ötvözik saját alkotói elképzeléseikkel, a középkori hangulatba ültetett Bordó Sárkány dalok pedig a mai kor világzenei hangzásvilágához igazodó, táncra perdítő, erőteljes dinamikai felfogásban szólalnak meg.

Ennek lehettek tanúi hétvégén Komáromban mindazok, akik ellátogattak az Európa-Udvar Borozójába.

Különleges este volt, hisz a banda frontembere Szlama Laci ott ünnepelte 30-ik születésnapját, amire nagyban készültek a helyi szervezők is Bognár Zsuzsával az élen.

 

 

Igazi fesztiválhangulatot csináltak a komáromi éjszakába, amiről a videók is tanúskodnak.

 

 

 

A zenekar megalakulásától számítva, az elmúlt 10 évben 14 különböző külföldi országban adott koncertet. A nemzetközi színtéren bemutatta műsorát többek közt Norvégiában, Észtországban, Franciaországban, Spanyolországban, Szlovéniában, Lengyelországban és Németországban is.

A zenekar, a Balassi Intézetek közül a Római, a Bukaresti és a Tallinni Magyar Intézetben adott nagy sikerű koncertet.

Magyarországon többek közt az alábbi helyszíneken, fesztiválokon játszott a zenekar: Zeneakadémia, Magyar Állami Operaház, A38, Instant, Szimpla kert, Fonó, Fészek Művészklub, Budapesti Nyári Fesztivál, Mesterségek Ünnepe, Nemzeti vágta, Bartók Béla Nemzetközi Kórusverseny és Folklórfesztivál, Debreceni Borkarnevál, Mesterségek Dicsérete, Campus fesztivál, SZIN.

A zenekarnak eddig 3 nagylemeze jelent meg, 2010-ben a „Világfa”, 2013-ban az „Óperencia”, valamint 2018 tavaszán "A lány és a sárkány" címmel.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk
Fotó: Borozó