FRISS-HAZAI: Megérkezett a Kingfishers bemutatkozó dala - Armageddon

Megérkezett a rock és metált képviselő Ipoly-menti Kingfishers bemutatkozó dala. A formáció idén nyáron új felállásában állt a rajongók elé és ők látogattak el a balassagyarmati Horváth Ádám stúdiójába is, ahol rögzítették az Armageddon-t.

„A dal körülbelül egy éve született meg a szöveggel együtt. Krisztián és Bálint jammeléséből indult, majd az összeállt instrumentális alap hangulata ráillett Bálint egyik korábbi szövegére.” - tudtuk meg a zenekar tagjaitól. „A szöveget bonyolult világunk átláthatatlanságának ránk nehezedő terhe ihlette.”

A kizárólag saját dalokat játszó zenekar jövőbeli tervei között van egy nagylemez elkészítése, tehát ez a dal akár előfutárnak is tekinthető.

A megjelenést a formációban végbement átalakulások és a vírushelyzet elodázta, de most eljött az idő, hogy egy új hazai banda jó kis dalát minél többen hallják.

 

https://www.youtube.com/watch?v=AW-f57DHdds

 

A Kingfishers tagjai

Molnár Ákos – dob
Nagy Bálint – gitár
Tauber Krisztián – basszusgitár, vokál
Villant Enikő – ének, gitár

 

Nyáron több helyszínen is sikerült bemutatkozniuk az új felállásban, de a további terveik már nem valósulhattak meg a koronavírus-járvány miatt.

„Zenekarunk tagjai diákok, akikre egzisztenciális nyomás nem nehezedik, de ami a vírushelyzet kapcsán a leginkább aggasztja a bandánk tagjait az az egészében vett zenei ipar állapota. Nagyon sajnáljuk, hogy a nyár folyamán nem zenélhettünk annyit a közönségünknek amennyit szerettünk volna, de ígérjük, hogy a korlátozások végeztével ott folytatjuk ahol abbahagytuk.

Ez az egész helyzet egy olyan légkört teremtett, amiben igen nehéz lenne bármilyen pozitivitásra is bukkanni, főleg így zenész perspektívából, de mi se szeretnénk, ha úrrá lenne rajtunk a letargia, ezért meglévő energiáinkat új dalok szerzésébe fektetjük.” - tették hozzá a zenekar tagjai.

Remélhetőleg hamarosan új dalokkal örvendeztetnek meg minket, de addig is kövessétek őket közösségi oldalukon és figyeljétek Youtube csatornájukat.

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk