Holle anyó zenéje szól a For You énekesei előadásában

A jól ismert szlovák mesefilm, a Holle anyó zenéjét is feldolgozta a For You énekegyüttes. A dal instrumentális, tehát szöveg nélkül csendül fel és a karácsonyfa alá hozta el nekünk a Lantos Borbély Katalin vezette csapat.

A For You karácsonyi lemezén, az Acapella Christmas albumon az első helyet foglalja el ez a nagyon ismert dallam.

A videóklipet Nyitrán forgatták, az egyszerűség jellemzi, mégis nagyon kreatív és szemetgyönyörködtető, ahogy a tollpihék, mint hópihék hullanak a földre, szimbolizálva ezzel a Perinbaba eredetijéből Jakubko és Alžbetka Holle anyónál töltött idejét, ahol szintén a havat a pihék szimbolizálták, s amikor megrázták a tollúval teli dunyhát, a földön elkezdett hullani a hó, ami belepte a földeket, fákat, udvarokat, hegyeket, dombokat.

"Holle anyó nélkül el sem tudjuk képzelni a karácsonyi időszakot, ezért is nyúltunk hozzá és dolgoztuk fel acapella stílusban. Pár napja derült ki számomra, hogy nem csak a szlovákok ismerik Perinbabkát, hanem a magyarok is, ugyanis ez a mesefilm magyarul is dabingolva lett és elterjedt a magyarok között is" - mondta Katica.

"Ami még nagy érdekesség, hogy idén december 5-én lett volna a mesefilm folytatásának a premierje, amit sajnos a vírus miatt elhalasztottak és jövő tavasszal kerül a mozikba. A rendezőkkel már felvettük a kapcsolatot és bízunk benne, hogy összejön egy együttműködés."

December elején a magyar rajongókat a Ha elmúlik karácsony feldolgozásukkal lepték meg és most ezzel az újdonsággal zárják ezt a különlegesre sikeredett évet.

Boldog karácsonyt!

 

 

A For You énekegyüttes a hangszerek nélküli zenét képviseli hazánkban és külföldön. Az acappella stílus egyre nagyobb sikernek örvend az egész világon. Öt egyedi hang, mely hangszerek kísérete nélkül szólaltatja meg a világ legismertebb dalait, slágereit angol, magyar, szlovák, cseh nyelven.

ATEMPO.sk