PREMIER: Megérkezett Hodek Áron első saját száma, a Never Give Up

Saját számmal jelentkezett Hodek Áron, a 10 éves komáromi világhírű basszusgitáros, producer. Zenei tehetségét olyan világsztárok ismerték el, mint Justin Timberlake, Lenny Kravitz, Mac Miller vagy Quincy Jones, és már 350 ezer követője van a világhálón. A pandémia alatt szerepelt a világ egyik legismertebb tévéshowjában, a Steve Harvey Show-ban, ahová őrsújfaliu otthonukból kapcsolták. Tavaly év végén kezdett dolgozni első saját számán, amelyben az amerikai Doobie Powel is közreműködik.

 

Doobie-val Los Angelesben, a NAMM Show-n, a világ legnagyobb hangszerkiállításán ismerkedtem meg. Később meghívott a cédébemutatójára és játszhattam egy számot is a zenekarával” – meséli a tízéves basszusgitáros, akit bátyja, Dávid, a nem kevésbé ismert dobos, producer vezet zenei útján, és a dalszerzésben is segíti öccsét.

 

Hodek Áron

 

„Az ötlet, hogy Áronnak legyenek saját számai, akkor jött, amikor a családban megegyeztünk, hogy kár lenne kihagyni egyedi, a korához képest nagyon haladó szerzeményeit” – tudatja Dávid, aki H0wdy művésznéven is alkot.

„Nagyon örülök, hogy megmutathatom a világnak Never Give Up című számomat és hogy Doobie is közreműködik rajta. Kiskorom óta ő az egyik példaképem” – árulja el Áron.

 

Hodek Áron

 

A Hodek fivérek között ugyan tizenhárom év a korkülönbség, ám a zenében láthatóan egy húron pendülnek.

„Áron egyenrangú partner, sokszor könnyebben megy vele a munka, mint felnőtt profikkal. A Never Give Up demóját Richard Csino kollégánkkal dolgoztuk ki” – jegyzi meg Dávid.

 

Hodek Áron

 

A számhoz készült videoklip Miroslav Balogh munkája, aki a forgatókönyv megírása és a rendezés mellett, szerepel is a klipben.

„Spunkey, azaz Miroslav nagyon jó barátunk, több területen is profi alkotó. Amellett, hogy remek videoklipeket forgat, világszerte elismert táncos, amit a Never Give Up klipben is láthatunk. El kell mondanom, hogy az egész stáb nagyszerű munkát végzett” – mondja az idősebb Hodek testvér.

„Jól szórakoztam és rengeteg új tapasztalatot szereztem a forgatás során. Felfedeztem magamban például, hogy szívesen állok a kamera előtt” – teszi hozzá Áron. „Első saját számomban olyan híres zenészek működnek közre, mint Thomas Seminar Ford gitáros barátunk az Egyesült Királyságból vagy Jeremy Turgeon amerikai trombitás, akik az általam elképzelt végleges hangzást egészítették ki” – sorolja Áron, aki a világ legfiatalabb zenei producerei közé tartozik.

 

 

A Hodek testvérek most gőzerővel dolgoznak Áron első kislemezén, amelynek The Seed lesz a címe és hét számot tartalmaz majd, hazai és tengerentúli zenészek közreműködésével.

„Két éve kezdtük berendezni itthon a házi stúdiónkat. Ha eszembe jut valami újdonság, gyorsan feljátszom. Később természetesen kidolgozzuk és véglegesítjük a bátyámmal” – beszél munkamódszeréről a tízéves basszusgitáros.

 

Hodek Áron

 

„Az emberek gyakran azt hiszik, hogy Áronnak nincs gyermekkora a miatt, amivel foglalkozik. El kell mondanom, hogy szórakozásként fogja fel a zenélést, hiszen nem kényszeríti rá senki. Szeret sportolni és olyasmikkel foglalkozni, mint a kortársai” – emeli ki Dávid.

A kérdésre pedig, hogy miért hallgassa meg a számait, aki eddig még nem tette, Áron egyszerűen azt válaszolja: „Talán azért, mert jó a zeném” :)

 

Áron a Steve Harvey Show-ban

 

Bárány János, ATEMPO.sk
Fotó: Miroslav Balogh