Minden jó lesz – magyar dallal jelentkezik a Massriot a SilBanddel kiegészülve (KLIP)

Egy újabb klippel jelentkezik a Massriot együttes, mely idén sorrendben már a harmadik. Ez a dal viszont mégsem számít teljesen újdonságnak.

A rozsnyói származású csapat meglepetéssel készült rajongóinak, mégpedig az év elején megjelent Bude To Fajn című daluk magyar nyelvre való átdolgozásával. Más nyelv, más hangszerelés. A szlovák nyelvet felváltotta a magyar, a bendzsót a cimbalom s mindemellett megszólal a nagybőgő és a tangóharmonika is.

Az újdonság a Minden jó lesz címet kapta és a kitűnő kassai SilBandet hívták közreműködőnek.

„A magyar és a szlovák népzenén belül is megjelennek olyan hagyományos hangszerek, mint a cimbalom, a tangóharmonika, a nagybőgő illetve a hegedű. Próbálunk rámutatni arra, hogy ezek a népi hangszerek milyen gyönyörűen felhasználhatók a modern pop zenében is. Bár elsődleges célunk, hogy az az üzenet, amit e dal képvisel, eljusson ahhoz a 15 millió emberhez a világban, akik magyarul szólalnak meg, s nem utolsó sorban finoman rámutatni arra, hogy e két nemzetnek nagyon sok közös jegye lelhető fel a zenében, valamint az értékeikben is.” – mondta Šimko Róbert, az együttes frontembere, akit 2018-ban a magyarországi X-Faktor színpadán is láthattunk.

A Massriot együttes megpróbálja ezzel az újdonsággal is áthidalni a határokat, lerombolni az előítéleteket és megerősíteni azt a baráti köteléket, ami e két nemzet között fennáll.

 

 

EZ, ATEMPO.sk