Tiltott gyönyör, titkos élet – itt az endorfin újdonsága (VIDEÓ)

Három a magyar igazság. Ennek fényében december elején megérkezett a rozsnyói endorfin idei harmadik újdonsága.

A Szapphó szövegét és a dal magját Papp Viki, a zenekar vezetője írta, majd közösen hangszerelték azt.

„Koncerten talán ez az egyik leghangulatgyilkosabb számunk, mégis nagyon közel áll hozzám. Igyekeztem vigyázni a dalra, hogy ne legyen túldíszítve, s a klip se legyen bonyolult, túlgondolt... maradjon egy kis ölelésnyi tér, hogy mindenki belecsomagolhassa szerelemtől megkopott darabkáit." - mondta Viki.

Az újdonsághoz egy klip is készült. „Rozsnyón, egy kolostorban forgattunk, mely most már az Artforum könyvesboltnak ad otthont. A koncepció nagyon egyszerű volt: kint már este van, bent bor és magány. Eredetileg egy "onetake" felvételnek indult, de Tóth Viktor három kamerát hozott magával, aztán ez kicsit módosított a terven, kár lett volna eldobni a közeli felvételeket."

Az endorfin jelenleg trióban működik, de az újdonságban sem hiányoznak a gitárok. "A stúdiózást szeptember végére terveztük, s mivel a volt gitárosunk már nem szeretett volna részt venni az új dalok rögzítésében, rögtönöznünk kellett. Nem szerettük volna bárkire rá bízni a feladatot, de a stúdiózás elhalasztása bizonytalan időre sem jelentett volna számunkra kielégítő megoldást.

Az a bátor ötletem támadt, megkérdem Szabó Gila Ádámot, lenne-e kedve, vállalná-e a szólógitáros szerepét négy új dalunkban. Vállalta. Imádjuk! Nem hallgathatom el azt a tényt sem, hogy a szólógitár témáit helyben a stúdióban találta ki, zseniális." - árulta el Viki.

 

 

Mozgalmas volt a zenekar nyara, Gútán, Gombaszögön, Dunaszerdahelyen is találkozhattunk velük. „Köszönet a barátoknak/rajongóknak, akik az ország különböző pontjain befogadtak a koncertek után. Ezek a vendéglátások baromi jól tudnak esni. Volt már éjszakai fürdőzés a medencében, hajnalig beszélgetések a kertben, reggeli lecsó, életmentő kávék..."

Az év elején hetekig volt hallható a Rádio_FM-n az endorfin ne/vess/meg című dala a Demovica műsornak köszönhetően. "Azóta kaptunk egy nem hivatalos információt... Ami ha valós, akkor még több endorfin! … El sem merem árulni előre :)" - tette hozzá titokzatosan az énekesnő.

Tehát lesz mit várni jövőre. És persze vannak tervek is, melyeket talán a korlátozások sem tudnak befolyásolni.

"Keressük az igazit. Még mindig nem dőlt el, ki lesz a szólógitárosunk, az utóbbi hetekben találkoztunk az érdeklődőkkel. A közeljövőben az ősszel rögzített dalokat szeretnénk kiadni klippel vagy anélkül, amin a támogatók tudnának a legtöbbet lökni :) És talán születnek új dalok is." - zárta a beszélgetést Viki.

Kövessétek a zenekart a közösségi oldalakon (Facebook, Instagram) és Youtubeon is, hogy ne maradjatok le semmiről.

EZ, ATEMPO.sk