Elkezdődött az Akusztik Dalverseny – szavazz a Felvidékiekre (+VIDEÓ)

Véget értek A Dal 2022 válogatói, megvan a 20 elődöntős produkció. Az izgalmak viszont fokozódnak, hisz kezdetét vette az online Akusztik Dalverseny is.

Bár az élő show-ban már csak 20 produkciót hallhat újra a közönség, de az online versenyben A Dal 2022-be bejutott mind a 40 produkció részt vesz és esélyt kap a fődíjra.

Szavazni az online felületen lehet március 9. éjfélig. Egy IP címről 24 órán belül egy szavazat küldhető. A nyertesről kizárólag a közönség dönt.

SZAVAZZ

 

A dalok között ott van a csallóközcsütörtöki Phoenix RT Levegőt című dala.

„Már ezerrel pörgünk!” – Szombaton A Dal 2022 színpadán a Phoenix RT!

„Még valamikor 2020 végén fotósok hívták létre a Levegőt projektet, amely fotókon keresztül volt hivatott bemutatni, hogyan élik meg a zenészek, előadók a koncertek nélküli létezést a pandémia alatt. Bennünket is felkértek, és természetesen, nagy örömmel csatlakoztunk a kezdeményezéshez. Sőt! Később megkértek minket, hogy megírhatnánk a projekt himnuszát, kísérő dalát. Ennek apropóján íródott ez a dal, valamikor 2021. március derekán.” - árulta el Puss Tamás.

 

 

A királyhelmeci Palágyi Ildikó és a Pillangó már ott van A DAL elődöntőjében is, viszont erre a dalra is lehet szavazni.

Már most nagyon sok támogatást kapok a Felvidékről – Palágyi Ildikó szombaton este A Dal 2022 színpadán (+VIDEÓ)

„A Pillangó számomra arról szól, hogy a mélységekben, a nehéz élethelyzetekben ott rejlik a szárnyalás lehetősége. Hogy ha túljutunk egy mély perióduson, a megtett út erőforrássá válhat számunkra.” - tette hozzá Ildikó.

 

 

Az utolsó válogató győztese, a Napfonat volt, melynek tagja a nyitrai Szalay Heni. A második lemezük előfutáraként megjelent Mint a zápor pedig így szól hangszerek kíséretében.

 

 

AZ ÖSSZES DAL AKUSZTIKUSAN

 

Az áthangszerelt versenydalok a Petőfi TV Akusztik című műsorában is bemutatkoznak február 21-én és 28-án, valamint március 7-én 21:15-től. Az Akusztik színpadán hétfő esténként kiderül, mit tudnak az előadók elektronikus hangszerek nélkül.

A Dal 2022 első elődöntője pedig szombaton 19:35-től lesz látható a Dunán!

EZ, ATEMPO.sk