Újabb dal a Red Hot Chili Peppers hamarosan megjelenő albumáról - Poster Child

A Red Hot Chili Peppers egy újabb zenét leplez le az érkező albumáról. A Poster Child egy a szokásosnál is groove-súlyosabb zeneszám, amitől kétségkívül belénk száll majd a boogie szelleme! A számhoz tartozik egy animációs videóklip is, ami sokakban nosztalgikus hangulatot ébreszthet majd!

Kalifornia csillagai a múlt hónapban jelentették be az Unlimited Love-ot, a korongon először hallható zenéjüktől a Black Summer-től pedig zengtek a toplisták. A tagok ezzel együtt bejelentették azt is, hogy 2006 óta először tér vissza meghatározó girátosuk, John Frusciante és Grammy-díjas producerük, Rick Rubin.

A lemezről a Poster Child-ot is végre megismerhetjük, ami a funk rock zenekar funky-sabb végét ragadta most meg, benne az elragadó ritmus és hangszerek főszerepével: míg a basszusgitáros, Flea és a dobok mögött ülő, Chad Smith fürgén játszanak egymással, John Frusciante visszafogott, wah-wah gitárakkordjai töltik meg a számot.

A Californication óta tudjuk, hogy a zenekartól nem áll távol az animációs klipek és extrém sportok világa, ráadásul nemrég egy videójátékot is lemodelleztek a 2000-es évek elején megjelent videó mintájára. A Poster Child is ezeket a régi időket eleveníti fel – ismét grafikusok munkáját (Julien Calemard, Thami Nabil and Hedi Nabil) dicsérhetjük az új kisfilmben, ahol a sportolók is terítékre kerültek egy kis funky-s pszichedéliával megtoldva.

 

 

A banda június 12-én Pozsonyban, majd 15-én Budapesten is koncertet ad aktuális turnéja keretében.

ATEMPO.sk