Álomszerűen sejtelmes hangzás – Megjelent Méry Rebeka első dala, a Messzire (VIDEÓ)

Méry Rebeka Somorján született, közel tíz éve foglalkozik népművészettel. A néprajz szakot Budapesten végezte. Az egyetem mellett kezdett el énekelni a Tindia és a Duna Folk Band népzenei formációkban. Két éve indult szólókarrierje.

A Messzire című dalt és a készülő kislemezt leginkább az álomszerűen sejtelmes hangzás, a dúdolás, az énekes többszólamúság, valamint a zenei puritánságban kiteljesedő dalfolyam jellemzi, amely legjobban talán a dream-folk kifejezéssel írható le.

 

Méry Rebeka

 

A videót a Hollókő melletti Fakraskútvölgyben forgatta a Soft Light Visuals csapata.

Az énekesnő jelenleg két albumon dolgozik párhuzamosan: egy népzenei, szakrális és folk ihletésű, saját szerzeményeket tartalmazó albumon és a Halmos Béla Program jóvoltából egy felvidéki magyar népzenét tartalmazó autentikus lemezen.

 

Méry Rebeka

 

Zenei művészetét a költői képekből és népdalfoszlányokból táplálkozó szövegek jellemzik, amelyekben az érzelmek, az érzékek, a szakralitás és a mélységek vonzásai karöltve jelennek meg.

“Méry Rebeka énekstílusának van egy olyan személyes varázsa, amely beragyogja az egész albumot” – írta róla Mike Adcock, a rootsworld.com oldalon.

 

 

ATEMPO.sk
Fotó: archívum