Dallos Bogi és Fehér Balázs berobbantják a tavaszt – Itt a My Name! (PREMIER)

Ősszel jelent meg Dallos Bogi új albuma, amely mély témákat dolgoz fel széles spektrumon, személyes történetekbe ad betekintést. A fiatal énekesnő Fehér Balázzsal dolgozott együtt, amelynek egy tavaszi hangulatú, angol nyelvű dal lett a végeredménye, egy letisztult klippel, amelyet Czoller Bence rendezett.

„A különbözőségről, egymás és önmagunk megismeréséről, megértéséről, nehézségek elfogadásáról, békénk megtalálásáról szól a My Name” – meséli a dalról Dallos Bogi. „A hangzásvilágnál törekedtünk a letisztultságra, arra, hogy a zene tökéletesen alátámassza a szöveget. A lágyság és erősség dinamikájának változása megjelenik minden emberi kapcsolatunkban” – folytatja az énekesnő, aki érezte, hogy ez nem csak az ő dala, hanem egy duett kell, hogy legyen. –

„Ahogy becsuktam a szemem egyetlen férfihang, angol kiejtés, energia jutott az eszembe, aki egyértelműen Fehér Balázs volt. Még 2014-ben egyszer leültünk beszélni egy közös dal ötletéről, de akkor az élet közbeszólt, és nagyon jól tette, mert szerintem most álltunk igazán készen egymásra” – vallja be Dallos Bogi.

 

Dallos Bogi és Fehér Balázs

 

Wagner Emil szerzőtársával 2021 elején kezdték írni Az út közepén nagylemez dalait. –„Lezárták az egész országot, kijárási tilalom volt. Emillel szemben laktunk egymással, így minden esténket demók készítésével és ötleteléssel töltöttük.

Olyan lemezt szerettünk volna készíteni, amely zenében ››okos-pop‹‹, slágeres dallamokkal, amiket néha megtörünk egy-egy váratlan zenei ötlettel, szövegekben viszont nagyon kitárulkozó és mély.

Amikor Emil elkezdett gitározni, én pedig rádúdoltam a My name első ötletét, azt éreztük, hogy ez nagyon más, mint a többi dal, de egyből beleszerettünk a country jellegébe, a kántálásba, az őserőbe” – sorolja az énekesnő, hozzátéve, a stílusából adódóan a My Name nem él meg magyarul, így lett egy angol nyelvű dal is a lemezen.

 

 

Dallos Bogi közel tíz éve aktív a magyar zenei életben, amely idő alatt számos dalt és egy lemezt adott ki, valamint megnyerte a Fonogram-díjat is az év felfedezettje kategóriában. A még mindig nagyon fiatal énekesnő 2017-es Épp Most című albuma volt az első szerzői szárnybontogatása, amelyet az ősszel megjelent Az út közepén című nagylemeze követett.

ATEMPO.sk
Fotó: archívum