Kikelet - Húsvéti meglepetés Szarka Tamástól

Kikelet - Húsvéti meglepetés Szarka Tamástól

Szarka Tamás Kossuth-díjas felvidéki énekes, zenész, zeneszerző, költő a húsvéti ünnepekkel kapcsolatban jelentette meg Kikelet című dalát a covid-járvány árnyékában.

„Most aztán minden erőnkből várjuk a feltámadást. Most aztán minden erőnkkel hinnünk kell benne. Olyan erővel s bizonyossággal, hogy a feltámadás maga is megérezze, már rég vágytak rá ennyire.“ - mondta Tamás a húsvéti dalával kapcsolatban, melynek zenéjét és szövegét is ő írta.

 

 

Szarka Tamás Kosssuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző, költő több mint háromezer koncert adott a világ huszonnyolc országában, négy nagykoncertet a Budapest Arénában. Koncertezett a Grammy-díjas Al di Meolával, a Harlem Gospellel, a méltón világhírű Miklósa Erikával. Első szimfóniáját 2006-ban mutatta be a Zeneakadémián teltház előtt.

Többmilliós YouTube-nézettséget ért el a világhálón, közel félezer dal zeneszerzője és szövegírója. Egészestés darabokat írt Máriáról, Benyovszky Móricról, Dózsa Györgyről, megkomponálta az Üvegtigris 2. film zenéjét. Éden földön című zenés fantasyját 2015-ben mutatta be a budapesti Nemzeti Színház, és azóta is folyamatosan teltházak előtt játsszák. Megírta a 2018-as augusztus 20-i budapesti tűzijáték grandiózus zenéjét, mely Szent Istvánról és Magyarországról szól.

EZ, ATEMPO.sk