Visszatér a budapesti színházak éjszakája – az Aranyakkord színészekkel készítette el az esemény dalát (+KLIP)

Több év kihagyás után tavasszal visszatér a budapesti színházak éjszakája: március 23-án 46 fővárosi teátrum várja különleges programokkal a közönséget.

A pandémia megakasztotta a népszerű programsorozatot, amely márciusban a Városmajori Szabadtéri Színpad és a Kristály Színtér csapatának szervezésében születik újjá.

A szervezők a korábbi programsorozatot frissítenék fel: a színházak saját épületükben, társulatuk és munkatársaik által kitalált és megvalósított programokat kínálnak a nézőknek.

Az esemény szlogenje: Minden egy!

Benkő Nóra, a Városmajori Szabadtéri Színpad igazgatója szerint a szervező csapat a színházi szakma vágyott egységességére szeretne utalni ezzel, hiszen a csatlakozó társulatok nemcsak a szakma iránti szeretetüket, de a törzsközönségüket is megosztják egymással. Együtt erősítik a színházba járás hagyományát, segítenek a nézőknek nyitni más színházak, más nézőpontok irányába is - fogalmazott a igazgató.

A budapesti színházak éjszakáját hirdeti az Aranyakkord zenekar, azaz Kiss Tibi, Vastag Gábor és Gábor Andor Az én Budapestem című dalának egy újabb változata is. A dalhoz videoklip is készült a zenekar és a csatlakozó színházak művészeinek részvételével.

A klipben szerepet vállalt színészek: Ács Norbert, Bakonyi Alexa, Balogh Benjámin, Csonka András, Csőre Gábor, Dolhai Attila, Döbrösi Laura, Dragos Dániel, Hegedűs D. Géza, Keresztes Tamás, Kirády Marcell, Kovács Kata Milla, László Boldizsár, Nagy Sándor, Pál András, Peremartoni Krisztina, Pikali Gerda, Podlovics Laura, Szilvási Anna, Tabajdi Anna, Ullmann Mónika, Vass György és Zsigmond Emőke.

A kisfilmet Mátyássy Áron rendezte, operatőre Nagy Marcell és Tóth Fabó, koreográfusa Duda Éva.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: varosmajoriszinpad.hu