A Dal 2016: Gájer Bálint - Speed Bump

Gájer Bálint

Megjelent Gájer Bálint Speed Bump című dala, mely szintén részt vesz az Eurovíziós Dalfesztivál 2016. január 23-án a Dunán induló magyar előválogató show-jában, A Dal 2016 versenyben.

Gájer Bálintot, a „swing hercegét” a 2013-as The Voice ezüstérmeseként ismerhette meg a szélesebb publikum, igaz, már a tehetségkutató előtt is komoly sikereket könyvelhetett el. Előbb ütősnek majd jazzénekesnek tanult, 2009-ben meg is nyerte III. Jazzy Jazz Dalverseny Legjobb férfi énekesének járó díját. 2010-ben a Group N’ Swing zenekar egyik frontembere lett, a formáció Botrány névre keresztelt második stúdióalbumáért közösen vehették át 2013-ban a Fonogram-díjat Az év hazai szórakoztatózenei albuma kategóriában.

Az időközben szólókarrierbe kezdő énekes Egyszerű az élet című, első önálló lemezéért ugyanezt az elismerést érdemelte ki 2015-ben is. Nem csoda, hogy Bálintnak idővel választania kellett az együttes és a szólókarrier között. A saját útján haladt tovább. 2014-ben, még az együttes tagjaként, de már külön versenyeztek A Dalban, tavaly pedig, mikor Bálint a nemzeti dalválasztó show döntőjébe is bejutott That’s how it goes című dalával, már csak közönségből szurkolhatott neki régi csapata.

Speed Bump című idei versenydala szövegét a tavalyihoz hasonlóan Johnny K. Palmer írta, zeneszerzője az Artisjus-díjas énekművész és tanár, Éliás Gyula.

 

 

ATEMPO.sk