HAZAI-MUTATÓ: Szöveges videóval és koncerttel mutatkozik be a BillBoard

HAZAI-MUTATÓ: Szöveges videóval és koncerttel mutatkozik be a BillBoard

Egy új zenekarral ismerkedhetünk meg portálunkon, de amint az látható sok-sok ismerős arccal a tarsolyban. A BillBoard zenekar 2015 szeptemberében Ollé Gyula kezdeményezésére alakult az ekecsi Last Blues Band zenekarból. A banda nevét hosszas keresgélés után végül Katona Andrásnak köszönhetik.

„Az LBB széthullása után adott volt a folytatás és nyitottunk más zenei stílusok felé. A zenénkben a blueson kívül megtalálhatók a rock, funky és reggae stílusjegyei is, természetesen saját szájízzel fűszerezve” - tudtuk meg a zenekar tagjaitól.

Az együttes tapasztalt zenészekből áll:

Milada Egrecká – ének, fuvola, szaxofon
Ollé Gyula – szólógitár
Kulcsár László – dob, vokál
Molnár Pál – basszusgitár
Mura Tibor – zongora
Vígh Zoltán – gitár

Az elmúlt időszakban több dalt is rögzített a BillBoard, melyek közül az Ez a világ című számot hozták most nyilvánosságra. Az újdonsághoz szöveges videót is készítettek.

A zeneszerzők Gyula és Milada, de a zenekar többi tagja is kiveszi a részét a hangszerelésből a dalok születésénél. A szövegeket Milada írja. „A dalok témáját a mindennapok, a mai világ helyzete és abszurditása adja.”

Hallgassátok meg tehát az első BillBoard slágert:

 

 

A zenekar az idei évre további új dalok elkészítését tűzte ki célul, melyeket minél szélesebb körben be is szeretnék mutatni.

Az első ilyen alkalom a hétvégi debütáló koncertjük, melyre 2016. március 18-án kerül sor a nagymegyeri Big Man Pubban 21.30 órai kezdettel. „Az est folyamán természetesen az összes új dalunkat eljátsszuk és nem maradhatnak el a régi nagy kedvencek sem. Meglepetéssel is készülünk :-) Minden zenekedvelőt szeretettel várunk.”

A péntek esti program tehát adott :-)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk