Elmarad a gitáros csodagyerek, Andreas Varady koncertje szülővárosában

Szülővárosába, Rimaszombatba látogatott volna Andreas Varady, a még mindig csak 19 éves csodagyerek. Quincy Jones, aki egykoron Michael Jackson és Frank Sinatra menedzsere volt, nemes egyszerűséggel azt állítja, hogy a világ egyik legtehetségesebb zenésze. A gyér érdeklődés miatt a január 20-ára tervezett koncert elmarad, a jegyek visszaválthatóak.

Andreas Varady, vagyis Várady András kilencéves volt, amikor a szüleivel együtt Írországban, Limerick és Cork utcáin próbáltak szerencsét. S ahogy a mesében lenni szokott, megtalálta őket a szerencse egy menedzser személyében, s 13 évesen már a híres londoni Ronnie Scott’s klubban játszott. Hamarosan meghívást kapott a világ leghíresebb dzsesszfesztiváljára, Montreux-be, s megjelent a Guitar Player címlapján is. Montreux-ben hallja és fedezi fel a legendás menedzser, Quincy Jones, s a szárnyai alá veszi. Az elmúlt években a világ számos híres dzsesszfesztiválján megfordult, Szlovákiában jelölték a Kristályszárny díjra is.

A Verve Kiadó gondozásában 2014-ben megjelent a második hanghordozója. Tavaly nyáron, egy Prága melletti stúdióban pedig harmadik lemez anyagát is rögzítették, melyen Benito Gonzalez zongoraművész is közreműködik.

ATEMPO.sk