Andreas Varadyt Kristályszárny díjra jelölték

Idén 18. alkalommal kerül megrendezésre a Kristályszárny díj (Krištáľové krídlo), mely Szlovákia legjelentősebb egyéniségeit díjazza többek közt Zene és újabban Pop Rock Jazz kategóriákban is.

2015-ben az új kategória jelöltje lett a rimaszombati származású fiatal jazzgitáros Várady András is Radovan Tariška és Korben Dallas társaságában. A Szlovák Közszolgálati Televízió, az STV1 február 1-jén, vasárnap 21.20-tól közvetíti a Kristályszárny díj ünnepélyes átadóját.

Andrást, azaz Andreas Varady-t 14 éves korában fedezte fel a legendás zenész-producer Quincy Jones, akinek a világhírnevet köszönheti.

De már azelőtt szép sikereket ért el. Kilencéves korában költöztek családjával Írországba, ahol az utcazenéléstől az első album elkészítéséig jutott. Majd a Youtubra feltöltött videóknak köszönhetően egyre több neves zenész érdeklődött utána és ennek köszönhetően jutott el a Montreux-i Jazzfesztiválra és ott elinduljon a világhírnév felé.

 

 

Az immár 17 éves tehetség január 16-án kezdte meg európai koncertturnéját családi zenekarával, melynek keretében debütáló albumát mutatja be Németországban, Ausztriában, Észtországban, Hollandiában és Svédországban.

ATEMPO.sk