Négyen már ott vannak A Dal 2017 döntőjében

Négyen már A Dal 2017 döntőjében

Véget ért az első elődöntő. A zsűri döntése alapján A Dal 2017 döntőjébe jutott Kanizsa Gina, Pápai Joci és Radics Gigi, a tévénézők szavazataival pedig ismét a Soulwave jutott tovább a közmédia showműsorában. A Dal 2017 Felfedezettje-díjat Kanizsa Ginának ítélte oda a zsűri.

Kanizsa Gina dzsesszes dala, a Fall Like Rain, illetve Pápai Joci produkciója, a népi motívumokat, a roma zenét és a modern elektronikus elemeket vegyítő Origo című szám egyaránt 45 pontot kapott a zsűritől és nézőktől - az idei versenyben eddig ez a legmagasabb érték. Az énekesnő mind a négy zsűritagtól a maximális 10 pontot érdemelte ki.

A két előadóhoz képest három ponttal lemaradva végzett és harmadikként jutott tovább Radics Gigi, aki a szerelemről és a barátságról szóló See It Through című dalt énekelte.

A negyedik továbbjutó a nézők szavazataival a Soulwave előadásában a Kalandor című dal lett.

SZAVAZZ A KEDVENCEDRE ITT

Pénteken adták át A Dal 2017 Felfedezettje-díjat, amelyet Kanizsa Gina vehetett át a Fall Like Rainért. A dal zenéjét Várallyay Petra, szövegét Várallyay Petra és Várallyay Katus írta. A 28 éves Kanizsa Gina 2015-ben diplomázott a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének szakán, jelenleg a Zeneakadémia mesterszakos hallgatója. Az elmúlt években számos nemzetközi a cappella versenyen kapott díjat.

A Dal 2017 második elődöntőjét február 11-én szombaton rendezik. Az egy héttel későbbi döntőbe nyolc produkció jut, a győztes képviseli Magyarországot az idei, immár 62. Eurovíziós Dalfesztiválon május 9. és 13. között az ukrán fővárosban, Kijevben.

ATEMPO.sk / MTI