Összeállt a Gombaszögi Nyári Tábor zenei programja – mutatjuk a részleteket

Gombaszögi Nyári Tábor

Július 10-én megnyitja kapuit a Gombaszögi Nyári Tábor, és ahogy az lenni szokott, színes zenei program vár minden fesztiválozni és művelődni vágyót. A szervezők az utóbbi hónapokban sorra jelentették be a zenekarok neveit, és mostanra már kirajzolódott a teljes zenei felhozatal.

 

 

Az elsők között az elektronikus zenét játszó Brains, és a reggae és a dancehall műfaját a hip-hop, a funk és a rock elemeivel ötvöző Irie Maffia zenekar fellépését tudatták az érdeklődőkkel. Rajtuk kívül fellép még többek között a mondern pop-rockot játszó Useme és a Muriel együttes, akik a pop, rock, funkie és a reggae világát ötvözik zenéjükben.

 

 

Magyarországról érkezik a Kéknyúl formáció, akik a funkot, jazzt és a soult szólaltatják meg a színpadon, de a sikeres Kowalsky meg a Vega is a fellépők között van. Mihalik Ábel Drastik Putto nevű, szürreál popot játszó formációja is játszani fog, az Afrodzaqm pedig a reggae fusion műfajához hozza közelebb a közönséget.

 

 

Az igazán egyedi hangzás iránt érdeklődők az Aurevoir koncertjét élvezhetik, vagy a svéd-magyar származású Antonia Vai énekesnő előadását, aki a soul, folk-pop világát hozza el a táborba.

 

 

Ott lesz még a soul-gospel zsánerű Soulfool Band, és a pszichedelikus zenét játszó Korai Acoustic Instrumental. A tavalyi sikeren felbuzdulva idén ismételten fellép a Halott Pénz is.

 

 

A rockzene iránt érdeklődők a Tankcsapda koncertjét élvezhetik. És 2014 után ismét a táborban játszik a Quimby is.

 

 

A felvidéki zenekarok közül zenél majd a dunaszerdahelyi Arizóna, a párkányi Jóvilágvan, a somorjai Renton and the error jam, a vágfarkasdi Frees és Zsapka Attila ZSEB formációja.

 

 

 

 

A hagyományokhoz híven a táborba idén is meghívtak egy szlovák zenekart, a választás most a Cha Bud-ra esett. Végül, de nem utolsó sorban a koncertek után Dj Peter fogja szórakoztatni az érdeklődőket!

 

 

A szervezők különleges akcióval kedveskednek a Komáromi járás lakóinak, akik számára idén ingyenes a belépés. A tábor a szombati napján, azaz július 15-én pedig a gömöriek szimbolikus egy euróért válthatnak jegyet.

A 2017-es Gombaszögi Nyári Tábor július 10-e és 16-a között valósul meg a Gombaszögi Kempingben. További információkat a Gombaszögi Nyári Tábor hivatalos honlapján, illetve Facebook-oldalán találhatnak az érdeklődők.

ATEMPO.sk