A komáromi Kristóf Réka, a Virtuózok győztese a New York-i Carnegie Hallban lép fel

Kristóf Réka, aki 2017-ben a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató abszolút győztese volt május 16-án, azaz ma este a New York-i Carnegie Hallban lépt fel, mint az Armel Opera Festival díjazottja. A kedvenc zeneszerzőiből és áriáiból összeállított műsorát hallhatja a közönség.

A komáromi operaénekes a Kossuth- és Liszt-díjas Bogányi Gergely zongoraművész és Aeneas Humm svájci bariton közreműködésével áll majd a világhírű színpadra.

 

http://www.youtube.com/watch?v=EyKlwbyRlvA

 

A koncert első része a fiatal művészek számára egy technikai kihívás, igazi bravúrokkal, a barokk, a romantika és a klasszicizmus stílusjegyein átívelő, drámai és lírai hatásokkal operáló kavalkád. Népszerű dallamok, izgalmas interpretációkban, amiket a legnagyobb énekesek is szívesen adnak elő.

A második rész megmutatja azt a Kodályt, aki nem csak a magyar zene, hanem a világ zenei palettáján foglal el kiemelkedő helyet, hisz a hazai kortárs zene folklorisztikán alapuló szépségét fejti ki műveiben, és így vezet tovább a Schumann és Strauss dalokkal olyan szellemi és technikai mélységekre, ami egy komoly kihívás bármelyik énekes számára.

 

Kristóf Réka

 

A jó hír az, hogy Réka Budapestre is elhozza azt a műsort amivel Amerikában lép színpadra, hogy ti is meghallgathassátok. A koncertre június 20-án kerül sor a Budapest Music Center-ben.

ZE, ATEMPO.sk / Virtuózok
Fotó: Kállai-Tóth Anett