Eldőlt, ki nyerte idén a Peron Music Tehetségkutatót

Eldőlt, ki nyerte idén a Peron Music Tehetségkutatót

Hétvégén, szeptember 22-én került megrendezésre az idei Peron Music Tehetségkutató Fesztivál a Peron Music Alapítvány, Hangszeresek Országos Szövetsége és a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló programjának együttműködésében. A rendezvény célja, hogy a Kárpát-medencében működő, feltörekvő zenekarok szakmai értékelést kaphassanak eddigi munkájukról és megmutassák zenei tehetségüket. Az eseménynek a tatabányai Vértes Agorája adott otthont.

Az idei zsűrit öt zenei szakember alkotta:

Andrásik Remo, a HANOSZ – Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke
Dandó Zoltán zenész, hangmérnök
Lázár Csaba zenész, márkaépítés specialista
Ruff Ferenc a Paksi-Pop-Rock-Jazz Tehetségkutató igazgatója
Csontos Noémi Virág, a Magneoton kiadó marketing igazgatója

Munkájukat ez alkalommal is 50 fő diák zsűri egészítette ki, amelynek tagjai tatabányai középiskolások voltak. A diákzsűri a produkciók után azonnali visszaigazolásként piros vagy zöld lapot mutat fel a zenekarnak, ami remekül megmutatja a fiatalok zenei aktuális zenei ízlését.

Andrásik Remo a zsűri elnöke hangsúlyozta, hogy mind a tizenhárom fellépő zenekar kiemelt teljesítményt nyújtott a tehetségkutató döntőjében és éppen ezért a zsűri nehezen hozta meg a végleges sorrendjét. A fellépő zenekarok stílusai igazán színessé tették a rendezvényt, hiszen az akusztikus populárisabb dalamoktól kezdve egészen a rock és metál műfajáig minden megszólalt a döntő színpadán.

A tehetségkutató első helyezettje a budapesti Darjeeling zenekar lett, akik ezáltal részt vehetnek október első hétvégéjén az Öröm a Zene Tehetségkutató döntőjében, ahol 3 millió forintos fődíjért küzd az ország 25 legtehetségesebb amatőr zenekara.

 

Estendøn

 

A felvidéki Estendøn zenekar második helyen végzett a tehetségkutatón, akik kiemelt díjként egy 2019-es fellépés kaptak a Margaret Island zenekar előtt.

A harmadik helyezett a szintén budapesti Me Ill zenekar pedig további értékes fellépési és bemutatkozási lehetőségekkel térhetett haza.

Újfalusi Gábor díjban részesült kiemelkedő zenei tehetségéért Rátkai Márton, az Autopilot zenekar gitárosa. A helyei televízió által felajánlott bemutatkozási lehetőséget a tatabányai Bohemian Acoustic zenekar kapta.

A felsorolt díjakon kívül minden helyezést elért zenekar fellépési lehetőségekkel, könyvjutalommal és média megjelenési lehetőségekkel térhetett haza.

ATEMPO.sk / Peron