Őket láthatjuk a Fölszállott a páva második elődöntőjében - folytatódik A Döntők Döntője

Őket láthatjuk a Fölszállott a páva második elődöntőjében - folytatódik A Döntők Döntője

A második elődöntővel folytatódik pénteken este a Fölszállott a páva különleges évada, A Döntők Döntője a Duna Televízióban.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Hagyományok Háza népzenei és néptáncos tehetségkutatójában az előző évadok legjobbjai mérik össze tudásukat.

A második elődöntőben táncegyüttes kategóriában az székesfehérvári Alba Regia Táncegyüttes (KÓD: 01), a budapesti Czifra Együttes (KÓD: 09) és a miskolci Szinvavölgyi Néptáncműhely (KÓD: 40), míg az énekes szólisták között a vargyasi Borbáth Szilveszter (KÓD: 05), az egyeki Ecsedi Petra (KÓD: 15) és az alsónyéki Zsikó Zsuzsanna (KÓD: 48) lép színpadra. A szóló és párostánc kategóriában a dombrádi Hoksz Attilát (KÓD: 21), a 2015-ös gyermekévad közönségkedvencét, a nyíregyházi Cruz Heather Laurát és Demarcsek Dánielt (KÓD: 08), végül Majer Tamást (KÓD: 29) láthatja a közönség, Debrecen képviseletében. A hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájában a kolozsvári Tokos zenekar (KÓD: 45), a tatai Kurdi Gábor (KÓD: 28), végül pedig a budapesti Patonai Bátor (KÓD: 34) mutatkozik be.

Ebben az évben újdonság, hogy most a közönség szavazatain múlik, mely produkciók jutnak a december 21-i döntőbe. A nézők az eddig megszokott módon, alapdíjas SMS-ben küldhetik el szavazataikat a 06-20 vagy 30, vagy 70 44-22-999-es telefonszámra. A szavazást a műsorvezetők indítják el az adásban és ők is zárják le. Emellett a MediaKlikkPlusz applikáción keresztül is lehet szavazni.

A szavazással kapcsolatos részletes információk és a versenyzők kódjai a www.mediaklikk.hu/pava oldalon is megtalálhatók.

A nézők szavazataival négy produkció jut tovább, a zsűri pedig további két fellépőnek adhat szabadkártyát, így a tizenkét induló közül hat folytathatja a versenyzést a középdöntőben.

Újítás az is, hogy az idei Fölszállott a páva együttesei és szólistái felajánlhatják nyereményüket a saját régiójukban fontos szerepet betöltő civil szervezetnek.

Az élő adásokban a 48 kiválasztott versenyző előadását idén a Fölszállott a páva korábbi évadában feltűnt gyermekszereplők vendégprodukciói színesítik, de a zsűri tagjait is láthatja táncolni, énekelni és zenélni a közönség.

Az első elődöntőn a hangszeres szólisták és zenekarok kategóriát képviselő felvidéki Pósfa zenekar mellett az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában Sőregi Anna és Komáromi Kristóf, a táncos szólisták és táncospárok kategóriájában Bulyáki Anett és Oszlánszki Patrik, a néptáncegyüttesek közül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes jutott tovább a nézők szavazatai alapján. Szabadkártyával Fekete Borbála (énekes szólisták és énekegyüttesek kategória) és Okányi Mihály (táncos szólisták és táncospárok kategória) folytathatja a versenyzést a középdöntőben.

A zsűri elnöke Sebő Ferenc Kossuth-díjas zenész, a nemzet művésze, mellette idén is Sebestyén Márta Kossuth-díjas énekes, Agócs Gergely néprajzkutató, népzenész, a Hagyományok Háza tudományos munkatársa, Diószegi László történész, koreográfus, a Martin György Néptáncszövetség elnöke, valamint Zsuráfszky Zoltán Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, a Magyar Nemzeti Táncegyüttes művészeti vezetője értékeli a produkciókat.

A műsort ebben az évadban is Morvai Noémi és Novák Péter vezeti.

ATEMPO.sk / MTI