50 éves Majorosi Marianna, a Csík Zenekar énekesnője

50 éves Majorosi Marianna, a Csík Zenekar énekesnője

Ma 50 éves Majorosi Marianna Kossuth-díjas (a Csík zenekarral) énekes, táncművész, pedagógus. 1969-ben Békéscsabán született, teljes neve Kökény Richárdné Majorosi Marianna.

Középiskola elvégzése után Szarvason tanult a Brunszvik Teréz Óvóképző Főiskolán. 2001-ben néptáncpedagógus diplomát szerzett a Magyar Táncművészeti Főiskolán.

Békéscsabán kezdett táncolni 9 éves korában. Végigjárva a létrát felkerült a Balassi felnőtt táncegyüttesbe. Szarvasra kerülve is táncolt a Tessedik táncegyüttesben és tanította az utánpótlást.

1990-ben a Magyar Állami Népi Együttes táncosa lett, 1995-től énekesi feladatokat is betöltött. 1996-ban a női tánckar vezetője lett.

1993-ban került Bodza Klárához, aki “igazi énekest” faragott belőle.

1994-ben Népművészet Ifjú Mestere címet kapott. Már és ebben az évben több zenekarba is bekerült, rendszeresen fellépett a Magyar Tambura zenekar, a Bekecs és a Süvöltő zenekarokkal

FOTÓBESZÁMOLÓ A CSÍK ZENEKAR KONCERTJÉRŐL

Legnagyobb sikereit a Csík Zenekarral érte el, többek közt Magyar Örökség díjat (2010), Kodály Zoltán-díjat (2010), Prima Primissima díjat (2010) és Kossuth-díjat (2013) is kaptak.

Országos ismertséget a Quimby Most múlik pontosan című dalának eléneklésével szerzett.

 

 

Hamarosan élőben is láthatjuk Felvidéken, a XXIX. Farkasdi Őszi Vásár keretében.

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Cséfalvay Á. András