Ki a vagány a vidéken? - pénteken minden kiderül

Pénteken nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre a Via Nova Ifjúsági Csoport lévai járási szervezete és a Fiatalok a Garam- és Ipoly mentéért Polgári Társulás szervezésében a „Ki a vagány a vidéken?” tehetségkutató.

A szervezők idén két újabb régióra terjesztették ki a versenyt, lehetőséget adnak a Komáromi- és Vágsellyei járás magyar alapiskolás gyermekeinek is, hogy megcsillogtathassák tehetségüket. Ezáltal a versenyükre már egész Nyitra megyéből várták a jelentkezőket.

A fellépők november 29-én, pénteken 9.00 órától a zselízi Művelődési Otthonban mutatják meg tehetségüket a következő kategóriákban:

1. Magyar népdal
2. Magyar ének (minden, ami nem népdal)
3. Szóló hangszer és Zenekar
4. Modern tánc
5. Magyar néptánc

Idén több mint 40 műsorszámmal jelentkeztek a versenyző közel 20 alapiskolából Farkasdtól egészen Ipolybalogig.

A produkciókat neves zsűri értékeli a következő összetételben:

Bokor Réka - a Jóvilágvan zenekar énekese
Farnbauer Péter - az Elán együttes gitárosa
Lakatos Lili - népdalénekes
Vadkerti Viktor - koreográfus és táncoktató

A verseny védnöke ezúttal is Vadkerti Imre.

A rendezvény célja a fiatal tehetségek támogatása, ezért a nyerteseket olyan értékes nyereményekkel jutalmazzák, mint énekóra elismert tanároknál, hangszervásárlási utalvány, tánctanítás neves tánctanárokkal, valamint néptánc tábor.

Egy újításra is sor került, a verseny legjobbjaival az adventi időszak alatt egy gálakoncerten találkozhatunk december 15-én, Paláston. De a díjazottaknak újra lehetőségük nyílik fellépni a MartFeszten is.

A szervezők hosszú távú célja, hogy az egész Felvidékre kiterjedő, színvonalas tehetségkutatót hozzanak létre.

EZ, ATEMPO.sk