Ma este a magyar Fricska Táncegyüttes a cseh-szlovák Got Talent döntőjében – Szavazzunk!

Egyenes ágon került a magyarországi Fricska Táncegyüttes a december 7-én, szombaton tartandó szlovák és cseh televíziós Got Talent döntőjébe - ahogy arról már korábban írtunk.

A Papp Gergely Bálint és testvére Papp Máté Bence, valamint Popovics Márk és Szabó Dániel alkotta csapat a válogatón a közönséget és a zsűrit is egyaránt lenyűgözte a produkciójukka.

A hagyományos magyar és Kárpát-medencei néptáncelemeket alkalmazva szombaton este egy egyedülálló produkciót mutatnak be: a levegőben légtornász eszközön néptáncolnak, majd a színpadon is bizonyítják virtuóz tánctudásukat.

Nézzétek meg a válogatós produkciójukat.

 

 

A Fricska Táncegyüttes tagjai a világ leggyorsabb néptáncosai, már 2014-ben megdöntötték az ír stepp táncos Michael Flatley gyorsasági rekordját. 2019-ben pedig mind a négyen túlszárnyalták saját rekordjukat, közülük a leggyorsabb fiú, egy másodperc alatt 45 csapást és koppintást teljesített.

A rekordok és az új, innovatív táncstílus megteremtése mellett a 4 fiú elhivatottan népszerűsíti a Kárpát-medence gazdag néptánchagyományát. Bejárták szinte a fél világot. New York, Peking, Sanghaj, Párizs, Szarajevo, Hamburg, Bern, Rio de Janeiro után Londonban a Buckingham palotában is táncoltak és kezet foghattak az angol királynővel Károly herceg születésnapján.

Küldetésüknek érzik, hogy a fiatalok széles tömegei számára közelebb hozzák a néptáncban rejlő dinamikát úgy, hogy közben különleges élménnyel ajándékozzák meg a nézőket.

Jövő évtől iskolát szerveznek, hogy népszerűsítsék az általuk létre hozott szellemi értékeket. Ha nyernének a versenyben, akkor a díjat a RitmusAkadémia felállítására fordítják majd.

Az adást a JOJ TV-ben, vagy online a live.joj.sk címen követhetik 20.25-től. Szavazni SMS-ben lehet a 9952-es emelt díjas telefonszámra (0,80 EUR) egy üres üzenettel 20.00-tól kb. 24.00-ig.

Sok sikert kívánunk a Fricska Táncegyüttesnek!

EZ, ATEMPO.sk