Emlékszel, Sopronban? - A Halott Pénz-sztori ma este a TV-ben

Emlékszel, Sopronban? - A Halott Pénz-sztori ma este a TV-ben

Mivel is indulhatna jobban az újév, mint a hazai zenei élet egyik meghatározó zenekarának koncert-dokumentumfilmjével? Január elsején 20.15-ös kezdéssel a hazai zenével kiemelten foglalkozó M2 Petőfi TV elhozza a nézőknek a decemberben bemutatott Emlékszel, Sopronban? - A Halott Pénz-sztori című alkotást.

A zenés filmről – amelynek vetítésére azonnal elkapkodták a jegyeket – Marsalkó Dávid így fogalmazott:

„Szerettük volna különlegessé tenni ezt az évet a rajongók és a zenekar számára is, így jött az ötlet, hogy a VOLT Fesztiválos koncertünk köré felhúzzuk kicsit a Halott Pénz történetét is egy film formájában. Egy kicsit koncertfilm, egy kicsit dokumentumfilm, és nagyon az, amit reményeink szerint majd megmutathatunk a gyerekeinknek 15 év múlva.“

A filmet Könyves Dina jegyzi, aki 8-9 évvel ezelőtt ismerkedett meg a zenekarral, amikor egy zenetévénél volt szerkesztő: „Az akkor még egyszemélyes projektként működő Halott Pénzt új klipje kapcsán hívtuk be egy műsorba. Emlékszem, kértem Dávidot, hogy hozzon magával egy CD-t, amit kisorsolhatunk. Alig akarta elhinni, hogy pikk pakk elvitték a lemezt.”

 

 

Azóta már rajongók ezrei követik a zenekart. „A Halott Pénz 15 éve, különösen az utolsó néhány számomra az egyik legizgalmasabb és legjelentősebb hazai sikersztori. Idén, amikor a VOLT adott otthont a Halott Pénz jubileumi fesztiválshowjának, kötelezőnek éreztem, hogy ezt az eseményt egy egészestés film formájában örökítsük meg“ – mondta el Lobenwein Norbert, a VOLT Film producere.

A közös munka pedig igazi öröm a fiúkkal: „Elképesztő tudatos és összeszedett csapat. Nagyon könnyű velük együtt dolgozni. Dávid igazi zenekarvezető, aki nagyon jól átlátja a csapat lehetőségeit. Van benne szív, ész és erő" – árulta el a film rendezője, Könyves Dina.

„A kedvenc pillanatom, az volt, mikor két napra „leköltöztünk” Pécsre a stábbal forgatni. Találkoztunk Dávid szüleivel, illetve megmutatták a srácok, honnan is indultak. A legnehezebb viszont az utómunka volt: nagyon sok anyagot kellett feldolgozni és rengeteg szuper sztori nem fért bele a filmbe, legszívesebben 2-3 részt is csináltam volna, annyi szerethető történetük van. Szerintem ez a film tényleg őszintén bemutatja, hogy a siker nem csak a szerencsén múlik”.

ATEMPO.sk / MTVA