Történelmet írt a Peet Project – újra ott vannak a Billboard listán

Legújabb kislemezükkel történelmet írt a budapesti Peet Project formáció, hisz már harmadik alkalommal kerültek fel a nemzetközi rádiós Billboard Top30 listára, amely eddig egy magyar előadónak sem sikerült.

„Hatalmas öröm és büszkeség van bennem. Nagyon hálás vagyok a srácoknak, különösen azért, hogy mindhárom Billboard listát együtt hozhattuk össze.

Egyik szemem sír, másik nevet, mert ez az első alkalom, hogy nem tudtunk személyesen koccintani, de mindenképp bepótoljuk. Hihetetlen, hogy magyar könnyűzenei történelmet írhattunk. Soha nem gondoltam volna. Hálás vagyok Istennek.” - árulta el kérdésünkre Ferencz Péter, a zenekar frontembere.

A legjobb 30 közé a portálunkon is bemutatott, kétszeres Grammy-díjas amerikai jazz gitárossal, Paul Brown-al készült közös nótájuk, a Let's Do This került mely a legújabb Ups & Downs című lemezükön található.

 

 

„Paullal személyesen 2016-ban ismerkedtünk meg Montereyben, Kaliforniában. Ismerkedtünk, ötleteltünk, hogyan tudnánk együtt dolgozni, így állt össze egy következő amerikai utazás, amikor már kifejezetten hozzá, los angelesi stúdiójába mentünk 2017 januárban, hogy dolgozzunk Dave Kozzal közös dalunkon, a Rosy Cheeksen. Ez a dal lett a második Billboard listás dalunk. Ezután elkezdtünk dolgozni egy olyan dalon, amiben mint gitáros szólista szerepelhetne. 2018 nyarán Paul meghívást kapott egy budapesti jazz fesztiválra, ekkor “raboltuk el” stúdiómba, hogy felvegyük a gitáros részeit.” - tette hozzá Peet.

Három évvel ezelőtt a The Bad Boys Of Budapest album dala, a Rosy Cheeks 14 hetet töltött a listán. Az első daluk, amely bekerült a Top 30-ba pedig a Jazz & Wine, a 2015-ben megjelent Love lemezükről.

 

 

Táncolható, feszes ritmusok, pop, funky és jazz élő hangszereken. Ezt nyújtja a huszonéves fiatalok alkotta Peet Project, amely az egyik legtehetségesebbnek tartott, immár nemzetközileg is elismert fiatal magyar zenekar. Hangzásuk különlegessége, hogy abban hagyományos szólóhangszerek – szaxofon, billentyűk – mellett a hegedű is főszerepet kap. 2013-ban „Év felfedezettje”, 2017-ben „Év albuma” díjat nyertek az USA legjobbnak választott jazz fesztiválján (Catalina Island JazzTrax), dalaik folyamatosan hallhatók az európai és amerikai jazz rádiók műsorán.

KONCERTBESZÁMOLÓ EGY PEET PROJECT KONCERTRŐL

A járvány okozta helyzet az ő életüket is felborította. „Voltak terveink. Többek közt még nyár előtt szerettünk volna egy nagy budapesti lemezbemutatót, sztárvendéggel. Már a hely, dátum és a vendég is fixálva volt, és éppen kezdtük volna a buli hirdetését, amikor beköszöntött ez a helyzet. Nem beszélve a nyári terveinkről... Ha bármi el is marad, pótolva lesz, ez biztos.

Egyelőre visszavonulunk az online térbe, rengeteg online élő zenélésen dolgozunk, ami nem egyszerű, mert már az “elejétől” kezdve önkéntesen nem találkoztunk. Alkalmazkodunk, a többit majd meglátjuk. Vigyázzon mindenki magára!”

Gratulálok a srácoknak a sikerhez és kíváncsian várjuk az újabb kislemezeket is :)

Zaťko Ervin, ATEMPO.sk