Változások a felvidéki rendezvényeknél - Magyarország szeptember elsejétől lezárja a határait

A koronavírusjárvány-helyzet alakulása miatt a járvány első hulláma idején alkalmazott határvédelmi szabályokhoz való visszatérésről döntött a Magyar kormány.

Így fő szabály szerint szeptember 1-jétől külföldi állampolgárok nem léphetnek Magyarország területére, csak indokolt kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett. A külföldről hazatérő magyaroknak pedig 14 napig - vagy mindaddig, amíg két nap különbséggel két negatív tesztet nem tudnak bemutatni - karanténba kell vonulniuk.

Ezek a korlátozások több felvidéki eseményt is érintenek. Az olyan augusztus 31-i rendezvényeket, ahol magyarországi fellépők is részt vesznek korábban kezdik, hogy éjfél előtt át tudják lépni a határt. Így az Edda galántai, Járai Márk dunaszerdahelyi koncertjét is új időpontban kezdik.

A Szlovákiai Magyar Könnyűzenei Szemle döntőjében zsűriző magyarországi tagok sem lesznek jelen személyesen, de az esemény nem marad el.

A meghozott korlátozás sok felvidéki koncert, fesztivál, esemény programját írja át, melyekről Naptárunkban is tájékoztatjuk majd az olvasókat.

EZ, ATEMPO.sk