Már csak 5 elődöntős hely kiadó – ők lépnek fel A DAL 2021 negyedik válogatójában

Már csak 5 elődöntős hely kiadó – ők lépnek fel A DAL 2021 negyedik válogatójában

Szombaton 19.35-től a top 40 eddig nem látott produkciói mutatkoznak be A Dal 2021 negyedik, egyben utolsó válogatójában. Az elődöntőben a dalok akusztikus változatban hangoznak majd el, és már csak 5 hely kiadó a húszfős mezőnyben.

A cél továbbra is a március 13-i döntő, amelyben 8 versenydal közül dől el, melyik lesz az év hazai slágere. A Duna Televízió nézői a következő élő show-ban a már megszokott műfaji sokszínűségre, emellett egy bámulatos extra produkcióra számíthatnak.

A negyedik válogatóban az alábbi 10 produkció kap esélyt az elődöntőbe kerülésre, de csak 5 juthat tovább.

Balogh Eszter – Maradnék
Bari Laci – Féltelek
Detti - Nem muszáj
Down For Whatever – Zuhanás
Hegedűs Bori és Tempfli Erik – Altató
Kaukázus - Egyetlen szó
LivingRoom – Megtörtént
Luscinia – Labirintus
Radics Gigi - Egy vagy velem
Süle Zsolt - Befúj

A dalválasztó jubileumi, 10. évadában nemcsak a végső győztes, hanem a döntőbe jutó mind a 8 dal előadója részesül zenei produkciójának fejlesztésére fordítható pénzjutalomban. A március 13-i fináléban a zsűri által legjobbnak ítélt, legmagasabb pontszámot kapó 4 produkcióra szavazhatnak majd a nézők, az ő szavazataik alapján kerül kihirdetésre a végső győztes. Az év dalának előadója 10 millió forint pénzjutalmat kap. A zsűri pontjai alapján legjobb 4 közé kerülő másik 3 produkció 5-5 millió forinttal gazdagodik. A további 4 döntős versenyző 1-1 millió forint díjazásban részesül.

A Dal 2021 nyertese a pénzjutalom mellett lemezfelvétel és videoklip készítésére kap lehetőséget, továbbá átveheti a Petőfi Zenei Díj „év dala” elismerését.

A műsorban az előző évhez hasonlóan több különdíjat is átadnak. Gazdára talál „A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója” és „A Dal 2021 Felfedezettje” cím, egyben a Petőfi Zenei Díj „Az Év Szövegírója” és Petőfi Zenei Díj „Az Év Felfedezettje” díj.

ATEMPO.sk / MTVA