Elment egy LEGENDA – Zenészek emlékeztek Kóbor Jánosra (+FOTÓK)

Elment egy LEGENDA – Zenészek emlékeztek Kóbor Jánosra (+FOTÓK)

Megrendüléssel fogadta Kóbor János halálhírét a magyar zenésztársadalom, tagjai a közösségi oldalakon tisztelegtek az Omega hétfőn elhunyt énekese előtt.

Közös fényképpel búcsúzott Kóbor Jánostól egykori omegás társa, Presser Gábor. "Biztos, hogy stúdióban vagyunk, azt sejtem, a Tízezer lépés lemez felvételei idején készülhetett a fotó. Nincs a képen semmi rossz, két ember dolgozik. De ha ránézek, elfog a szomorúság. Melyik dal lehet? Már nem tudjuk meg soha. Jaj, Mecky" - írta.

Bródy János, aki két Omega-lemez (Csillagok útján; Gammapolis) szövegeit jegyezte, az Ezüst eső című szám szövegével búcsúzott.

Demjén Ferenc a két évvel ezelőtti Aréna-koncertjén készült fotót posztolt, azon az esten vendégként lépett színpadra Kóbor János. "Láthatsz, hogyha tengert úszunk át/Felhőkről lábat lógatunk/Ezek mi vagyunk a szabadság vándorai" - írta.

 

OTT VOLTUNK: Fergeteges Omega koncert zárta a Bátorkeszi Borfesztivált

 

A Tankcsapda egy Omega-szám címét kölcsönözve egy közös fotó kíséretében annyit írt, hogy "Életfogytig rock and roll..."

"Elment egy LEGENDA" - írta Rúzsa Magdolna.

 

Kóbor János

 

Koncz Zsuzsa posztjában két fotót tett közzé: az egyik még a hatvanas években készült, amikor az Omega együttes kísérte az énekesnőt. Mint írta, együtt kezdték a pályát a Műegyetem Szentháromság téri hajdani koleszának a színpadán. "Te csodált egyetemista voltál, én kis gimis. A zongoránál Benkő Laci, a dobnál Laux Józsi. Végtelen szomorúság nekem és mindnyájunknak, hogy te is elmentél, hogy az Omega immár az égi mezőkön koncertezhet csak. Mecky, drága, jó utat! Hiányozni fogsz".

 

FOTÓ és VIDEÓ: 55 év után Omega koncert volt Vágsellyén

 

Bodnár Tibor, a Ladánybene 27 vezetője azt írta: Suhanj tovább Mecky a Csillagok útján! "Az Omega egész kis kölyök korom óta jelen volt az életünkben. Egy mono táska-lemezjátszón hallgattuk az Időrablót, az Élő Omegát vagy a Nem tudom a neved című lemezt. Megrendített Mihály Tamás és Benkő Laci halála és most Kóbor János Mecky távozása. Azt hiszem, nemcsak az Omegát, a zenekar három alapvető és emblematikus tagját vesztettem el, hanem egy kicsit a rock öröklétébe vetett hitemet is".

Leslie Mandoki videóüzenetében így fogalmazott: tragikus, hogy az énekes nem oltatta be magát. "Annyira fogsz hiányozni, hatalmas űrt hagysz magad mögött. Ti voltatok a nagy generáció, utat törtetek előttünk. Tisztelettel hajlok meg az életműved előtt, hálás vagyok azért, amit kaptam tőled, most te is beszálltál Jimi Hendrix zenekarába".

 

OTT VOLTUNK: Születésnapi Omega-koncert volt Somorján

 

Az Omega együttessel a hetvenes évek óta barátságot ápoló német Scorpions együttes Facebook-oldalán emlékezett meg Kóbor János haláláról.

A Kossuth- és Liszt-díjas énekes életének 79. évében hunyt el.

ATEMPO.sk / MTI
Fotó: Cséfalvay Ágoston