Sziget – Újabb fellépők és visszatér az elektronikus zenei sátor

Sziget – Újabb fellépők és visszatér az elektronikus zenei sátor

Egy év kihagyás után idén ismét lesz elektronikus tánczenei sátor a Szigeten, ahol a műfaj számos kiválósága lép fel. Emellett a szervezők azt is nyilvánosságra hozták, hogy a fesztivál záró buliját az elektronikus zene fiatal sztárja, Martin Garrix adja. A szervezők mintegy harminc újabb fellépőt jelentettek be.

Az összegzés szerint az elektronikus zenei sátor fellépői között lesz a W&W, Sander van Doorn, a Jaguar Skills, Bassjackers, Julian Jordan és Sidney Samson.

A Nagyszínpadra visszatér a Gogol Bordello zenekar, az A38 nagysátorba legújabb lemezével érkezik a Katie White énekesnő és Jules De Martino producer alkotta indie-dance-pop duó, a The Ting Tings. Tavaly megjelent lemezével jön a Szigetre a brit indie-folk énekes-dalszerző Mike Rosenberg, művésznevén Passenger. Mások mellett fellép a sátorban a héttagú Jungle zenekar, az Infected Mushroom, valamint az Enter Shikari is.

A Világzenei Nagyszínpadon a fellépők sorát erősíti Mariza, a balkáni zenében "utazó" Goran Bregovic Wedding And Funeral Band, valamint a fesztiválra sokadszorra visszatérő orosz ska zenekar, a Leningrad, a Che Sudaka és a Canzoniere Grecanico Salentino formáció is.

ATEMPO.sk / MTI