Poplegendákkal folytatódik a Csináljuk a fesztivált! - itt a dalok listája

A harmadik elődöntővel jön, december 17-én szombaton a Csináljuk a fesztivált! A popzene hajnala című adásban a magyar pop- és rockzene olyan 80-as évekbeli nagy slágereit hallhatjuk, mint a Szerelemre születtem, a Trabant vagy a Gyere őrült, és két legenda, Kovács Kati és Poór Péter is színpadra lép.

Harmadik adásához érkezik a Csináljuk a fesztivált! új évada, amely a popzene első hazai slágereivel hívja a nézőket közös nosztalgiára. A KFT, az Exotic és Zoltán Erika fülbemászó, táncolható dalai mellett született azonban néhány kivételes rockhimnusz is – ezek mind helyet kapnak a Duna showműsorának következő elődöntőjében.

Elhangzik majd a Karthago legendás történetű, nagyívű eposza, a Requiem és az Edda Művek egyik legdinamikusabb slágere, a Gyere őrült is, a pop-életérzést Zoltán Erika Szerelemre születtem című diszkóslágere adja, az alternatív vonalat pedig a KFT Afrikája és az Exotic Trabantja képviseli.

A folytatásban ismét tíz új sztárelőadó mutatja be a korszakos slágereket, akik közül hatan folytathatják a versenyt a középdöntőben, ahol újabb esélyt kaphatnak arra, hogy az általuk előadott dal a műsor végén az évszázad slágere legyen. A fellépők között ezúttal is megtaláljuk az elmúlt évtizedek több kiemelkedő énekesét, mint például a Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas Kovács Katit, a Máté Péter-díjas Poór Pétert, a fiatalabb generáció tagjai közül Freddie, Kállay Saunders András és Lola is előad egy-egy korszakos slágert. Ott lesz még Pesák Ádám, Molnár Tamás, Bocskor Bíborka, Baricz Gergő és Palcsó Tamás is.

 

Az elhangzó dalok

Fehérvári Gábor Alfréd - Gyere őrült (Gömöry Zsolt , Csillag Endre, Mirkovics Gábor, Pataky Attila / Pataky Attila)
Pesák Ádám - Álmodj királylány (Menyhárt János / Miklós Tibor)
Kállay-Saunders András - Bombázó (Szikora Róbert / Král Gábor)
Molnár Tamás - Mielőtt elmegyek (Németh Alajos / D. Nagy Lajos, Nagy Feró)
Bocskor Bíborka - Requiem (Szigeti Ferenc / Szigeti Ferenc)
Poór Péter - Trabant (Tabár István / Vilmányi Gábor)
Baricz Gergő - Várj, míg felkel majd a nap (Lerch István / Demjén Ferenc)
Lola - Szerelemre születtem (S. Brosi, Jávor / N. Tony)
Kovács Kati - Homok a szélben (Balázs Fecó / Horváth Attila)
Palcsó Tamás - Afrika (KFT)

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Máthé Zoltán / MTI