Fullajtár Andrea, a felvidéki Csehy Zoltán, Csalog Gábor és Lukács Miklós is a Széchenyi Akadémia új tagja lett

Új tagokat választott szakosztályaiba éves rendes közgyűlésén kedden a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia.

Az Akadémia tagjai olyan írók, művészek, akik saját területükön kiemelkedő munkát alkottak. Választásuk jelölés útján, többlépcsős rendszerben és a jelöltek teljesítményének alapos értékelésével történik - közölte a Széchenyi Akadémia Titkársága.

Az Irodalmi Osztály rendes tagja Garaczi László, szenior tagja Ungváry Rudolf lett, tiszteleti tagnak választották a felvidéki Csehy Zoltánt (költő, műfordító, irodalomtörténész, kritikus), Thomas Pynchont és Ilma Rakusát. Az Építőművészeti Osztályba választották Dobai Jánost (rendes tag), Patonai Dénest (szenior tag) és Macalik Arnoldot (tiszteleti tag).

A Képző- és Iparművészeti Osztály új tagjai: Kicsiny Balázs (rendes tag), Pócs Péter (szenior tag), Viktor Hulík (tiszteleti tag).

A Mozgókép- és Színházművészeti Osztály tagja lett Fullajtár Andrea (rendes tag), Szeredás András (szenior tag). A Zenei Alkotóművészeti Osztály rendes tagja lett Csalog Gábor és Lukács Miklós, tiszteleti tagja pedig Fabio Nieder.

A keddi közgyűlésen címzetes tagnak választották a tagok Geskó Juditot.

A Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiát 1992-ben alapította a Magyar Tudományos Akadémia mint önálló, társult intézményt, amely saját alapszabállyal rendelkezik, és tisztségviselőit önállóan választja.

ATEMPO.sk