Ma este is csak három sláger jut a Csináljuk a fesztivált! döntőjébe – mutatjuk, mit hallhatunk!

Ma este is csak három sláger jut a Csináljuk a fesztivált! döntőjébe – mutatjuk, mit hallhatunk!

A harmadik középdöntővel folytatódik a Duna népszerű showműsora. Szombat este utoljára kap lehetőséget 10 sztárelőadó arra, hogy versenydalát bejuttassa a fináléba, ahol a zsűri és a közönség szavazatai alapján megválasztják az évszázad slágerét.

A Csináljuk a fesztivált! második évadának utolsó középdöntőjében, január 28-án, szombaton 19.35-től ismét különböző korszakok ikonikus dalait viszik színpadra a show továbbjutott sztárelőadói. Az időtálló szerzemények közül most is mindössze három juthat tovább a műsor február 4-i döntőjébe.

A show színpadán ezúttal a Húzzad csak kivilágos virradatig száll versenybe Dancs Annamária és Kocsis Dénes duettjével, valamint a Különös szilveszter Muri Enikő és Veres Mónika előadásában. Megmérettetik a középdöntőben is a Szól a rádió Bereczki Zoltánnal, és a Micsoda buli Vastag Csabával. A mezőnyben szerepel még a Gyere őrült, Freddie produkciójaként, valamint két kuplé, a Stux, maga vérbeli párizsi lett Csorba Lócival, továbbá a Jaj, cica Hommonay Zsolttal. Az évszázad slágere címre pályázik az Álmodj, királylány Pesák Ádám előadásában, a Kicsi, gyere velem… Gubik Petrával, illetve a Tölcsért csinálok a kezemből Kovácsovics Fruzsinával.

 

Csináljuk a fesztivált!

 

A zenés produkciókat ezúttal is a zsűri nosztalgikus történetei kísérik majd: Balázs Klári felidézi, amikor tanúja volt annak, hogy Máté Péter egy üveg pezsgőben fogadott Cserháti Zsuzsával. Kíváncsi volt, az énekesnő el meri-e énekelni a dalát úgy egy koncerten, hogy a különös szilveszter helyett Matuska Szilvesztert mond a szövegben. Balázs Andi pedig annak történetét mondja majd el, amikor Csala Zsuzsa sietett a segítségére – takarítónak öltözve –, mert túl sok embert hívott meg egy házibuliba.

A középdöntős fordulók nyertesei február 4-én, a fináléban mutathatják be a produkciókat utoljára, amikor kihirdetik az évszázad slágerét.

 

Az elhangzó ikonikus dalok

Bereczki Zoltán - A rádió (Szól a rádió) (Presser Gábor / Sztevanovity Dusán)
Csorba Lóci - Stux, maga vérbeli párizsi lett (Márkus Alfréd / Harmath Imre)
Fehérvári Gábor Alfréd - Gyere őrült (Gömöry Zsolt , Csillag Endre, Mirkovics Gábor, Pataky Attila / Pataky Attila)
Gubik Petra - Kicsi, gyere velem rózsát szedni (Gábor S. Pál / Szenes Iván)
Homonnay Zsolt - Jaj, cica (Kálmán Imre / Gábor Andor)
Kovácsovics Fruzsina - Tölcsért csinálok a kezemből (Frenreisz Károly / Szenes Iván)
Muri Enikő és Nika - Különös szilveszter (Várkonyi Mátyás / Miklós Tibor)
Pesák Ádám - Álmodj királylány (Menyhárt János / Miklós Tibor)
Dancs Annamária és Kocsis Dénes - Húzzad csak kivilágos virradatig (Kálmán Imre / Bakonyi Károly)
Vastag Csaba - Micsoda buli (Fekete Gyula / Fenyő Miklós)

ATEMPO.sk / MTVA
Fotó: Balogh Zoltán / MTVA