A 75 éves Kern Andrást ingyenes filmekkel köszöntik

A 75 éves Kern Andrást ingyenes filmekkel köszöntik

Ingyenes filmekkel tiszteleg a FILMIO a január 28-án született Kern András előtt. A 75. születésnapját ünneplő színészlegenda alakításait számtalan alkotás őrzi a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, amelyek közül A miniszter félrelép című felejthetetlen sikerű vígjáték, a Ripacsok című filmszatíra, valamint a Szabadíts meg a gonosztól vasárnapig ingyenesen megtekinthető.

Három, Kern András főszereplésével készült remek alkotás ingyenesen megtekinthető a FILMIO-n.

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, író, komikus, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja az egyik legnépszerűbb színész, akinek nevéhez számos felejthetetlen színházi, filmes, valamint szinkron alakítás és paródia fűződik.

 

 

A Szabadíts meg a gonosztól a második világháború idején játszódó dráma, amelyben a Kern András által játszott Adorján András ellop egy kabátot az édesanyja által felügyelt ruhatárból, hogy annak árából befizesse magát egy kuplerájba. A ruhatárosnő útra kel, hogy a kabátot előkerítse a romokban heverő Budapesten. Sándor Pál felejthetetlen alkotásában Kern András partnerei Garas Dezső és Psota Irén voltak.

 

Kern András 75

 

„Egyedül nem megy” - A Ripacsok két régi jó barát konfliktusát mutatja be, miután egyikük egy fiatal táncosnőre cseréli barátját közös kabarészámukban. Sándor Pál nagy sikerű filmjében a Kern András és Garas Dezső által alakított komédiások egymás nyomába erednek a pesti éjszakában.

 

 

A miniszter félrelép című fergeteges vígjátékban, mely a rendszerváltás utáni magyar filmgyártás legnézettebb mozifilmje mindmáig, Kern András egy nőcsábász miniszter bőrébe bújt, aki a Koltai Róbert alakította asszisztensével és a Dobó Kata által játszott csinos titkárnővel keveredik szórakoztató kalandokba.

 

 

A Nemzeti Filmintézet által indított FILMIO egyedülálló kínálattal várja a nézőket online: korunk elvárásaihoz igazodva kiváló minőségben elérhetőek a magyar filmgyártás régi és új remekművei, a klasszikusok és az örök kedvencek is. A hiánypótló kínálat hétről hétre újdonságokkal bővül. Jelenleg már mintegy 600 magyar film közül válogathat a közönség a FILMIO-n, mely mobilon és okostévé alkalmazásokon keresztül is elérhető.

ATEMPO.sk
 Fotó: port.hu, NFI