Első nagykoncertjére készül Péter Bence Guinness-világrekorder zongoravirtuóz Budapesten – Pozsonyban először ad koncertet

Péter Bence

Az elmúlt tíz évben világszerte ismertté vált zongoravirtuóz, Péter Bence első budapesti nagykoncertjét az MVM Dome-ban adja május 26-án. Turnéja keretében június 4-én a Pozsonyi Várban is színpadra lép, ahol első szlovákiai koncertjét adja majd.

Több mint egymilliárdan nézték meg eddig Péter Bence videóit az interneten, és már a világ több mint negyven országában adott koncertet.

A 31 éves, Hajdúböszörményből származó Péter Bence ötévesen kezdett zongorázni, hétévesen komponálta első dalát. Klasszikus zongora- és zeneszerzői képzése után az Egyesült Államokban, a Berklee College of Music ösztöndíjasaként folytatta tanulmányait Bostonban filmzene és zongora szakon.

 

 

A Berklee-en kezdett videókat feltölteni a YouTube-ra, és 2015-ben Michael Jackson Bad című dalának feldolgozásával gyorsan hírnévre tett szert: néhány nap alatt tízmillió megtekintést gyűjtött össze. Három évvel korábban már felhívta magára a figyelmet azzal, hogy Guinness-világrekordot ért el: övé lett a legtöbb, 765 zongorabillentyű-leütés egy perc alatt.

 

 

Az elmúlt öt évben teltházas koncerteket adott több mint negyven országban, többek között a Sydney-i Operaházban, a Lotte Concert Hallban Szöulban, a bécsi Stadthalléban vagy a genfi Victoria Hallban. Ő nyitotta meg a BBC Proms in the Parkot 2017-ben a londoni Hyde Parkban, 50 ezer ember előtt.

2020-ban megjelent albuma, a The Awesome Piano több országban az iTunes listájának első helyére, a Billboardon pedig a 11. helyre került.

 

 

Az Earth, Wind & Fire slágerét dolgozta fel Péter Bence - September

Parádés Toto feldolgozás Péter Bencétől - Afrika (VIDEÓ)

Parádésan dolgozta fel Péter Bence a Queen slágerét (VIDEÓ)

Nézd meg Péter Bence Bad feldolgozását

ATEMPO.sk
Fotó: steinway.com