Ők A Dal 2021 döntősei

Ők A Dal 2021 döntősei

Kialakult A Dal 2021 március 13-i döntőjének mezőnye, miután a szombati második elődöntőből Süle Zsolt a Befúj című dallal, a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos a Maradokkal, Radics Gigi az Egy vagy velem című számmal, valamint Andelic Jonathan az Áldommal bejutott a fináléba. A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója különdíjat Kardos-Horváth János vehette át.

 

A Duna Televízióban sugárzott műsorban tíz előadó lépett színpadra, a dalok ismét akusztikus változatban hangzottak el.

A zsűri három produkciót juttatott tovább a döntőbe. A legmagasabb pontszámot, 39-et holtversenyben Süle Zsolt és a Swing á la Django és Herrer Sára feat. Sárközi Lajos kapta, mögöttük Radics Gigi végzett a harmadik helyen 38 ponttal.

A felvidéki Noémo a Hableánnyal negyedik helyen végzett 37 ponttal, de a közönség már nem őt választotta.

A legtöbb voksot Andelic Jonathan és az Áldom című dal kapta, amely szintén bejutott a döntőbe.

Korábban, az első elődöntőből jutott a döntőbe BariLaci, Katona Petra, a Kaukázus és a Mudfield.

Az adásban átadták A Dal 2021 Legjobb Dalszöveg Írója különdíjat, amelyet Kardos-Horváth Jánosnak ítélt a zsűri, a Kaukázus Egyetlen szó című daláért. Ő ezzel a Petőfi Zenei Díj azonos kategóriájának díját is elnyerte. Az elismerést a zsűri tagja, Mező Misi adta át.

A dalokat Vincze Lilla zenész, dalszerző, a Napoleon Boulevard EMeRTon-díjas énekesnője, zenepedagógus, énektanár; Nagy Feró énekes, dalszövegíró, a Beatrice és az Ős-Bikini frontembere; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; valamint a zsűriben idén először helyet foglaló Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész véleményezte és pontozta.

A dalválasztóban Charlie és Király Linda együtt lépett színpadra.

ATEMPO.sk / MTI