Egy hónappal a mozis premier után streamelhetjük is a Leonard Bernsteinről készült filmet (+magyar előzetes)

Maestro címmel november 22-én kerül az amerikai mozikba a világhírű karmesterről, Leonard Bernsteinről készült film.

A West Side Story zeneszerzőjének és feleségének az életét mutató filmet Bradley Cooper rendezésében és főszereplésével forgatta a Netfilx, ahová a tervek szerint december 20-án érkezik az alkotás. A női főszerepet Carey Mulligan brit színésznő játssza.

A film három évtizedet ölel fel az 1990-ben elhunyt világhírű karmester és zeneszerző életéből, és főleg a Felicia Montealegrével kötött házasságára koncentrál. A párnak három közös gyermeke született, de Montealegre tisztában volt azzal, hogy férjének házasságuk előtt és az esküvőjük után is volt kapcsolata férfiakkal.

 

 

A film producerei között van Martin Scorsese, Steven Spielberg és Todd Phillips is. Cooper a forgatókönyvet Josh Singer Oscar-díjas szerzővel közösen írta.

Az orosz-zsidó bevándorlók gyermekeként született Leonard Bernstein az Egyesült Államokban a 20. század második felének legnépszerűbb karmesterévé és zeneszerzőjévé vált. Karrierje 1943-ban ívelt fel, amikor november 14-én, 25 évesen helyettesítő karmesterként beugrott a New York-i Filharmonikusok egyik koncertjén.

Világhírnevet elsősorban a West Side Story című 1957-es, később megfilmesített musicallel szerzett.

Roni, ATEMPO.sk