Noémoval és a Hableánnyal jön A DAL második elődöntője

Szombaton este jön A DAL második elődöntője, ahol ismét tíz produkciót hallhatunk, ezúttal akusztikus formában.

Színpadra áll Noémo, a peredi Takács Noémi is, aki csodálatos dalával jutott tovább a showműsorban.

„A Hableány című dalt még 2019-ben kezdtem el írni, amikor megtörtént a sokunkat megérintő tragédia, elsüllyedt a Hableány hajó a fedélzetén az utasaival. Próbáltam valahogy feldolgozni ezt a megrázó történést. Egy évvel ezután pedig meghalt a nagyapám a Felvidéken, és sajnos, a határzár miatt nem tudtam hazamenni a temetésére. Ez végérvényesítette számomra azt, hogy az elmúlással valamit kezdenem kell magamban.

A gyászfeldolgozáshoz nagyon kevés metódust ismerünk, mind egyéni, mind társadalmi szinten. Végül viszont ez a dal az élet dala lett számomra. Mindnyájan a nagy sodrás részei vagyunk, ami néha felemel, néha pedig leránt a mélybe. Bármennyire is ellenkezünk, nem tudunk rá hatással lenni.” - mondta daláról Noémi.

Ezúttal nem egyedül, hanem barátaival kiegészülve áll majd a színpadra. „Szarka Anita, Tóth Orsi és Eőry Attila fognak énekelni, Tóth Eszter (Naptengeri) az éneklés mellett citerázik is majd, Szeifert "Jason" Bálint fog akusztikus basszusgitáron játszani, Szabó Dániel Ferenc moldvai dobon és zongorán játszik, én meg gitározok és énekelek.”

 

 

A dalok elhangzása után SMS-ben szavazhatunk az döntőbe nem jutott versenydalokra, a műsorban elhangzó szavazás lezárásáig. A nézőktől legtöbb szavazatot kapó versenydal jut tovább az elődöntőbe.

Támogassuk Noémot, akinek a kódja a 14-es. Egy telefonszámról összesen legfeljebb 20 darab érvényes szavazat adható le. SMS-ben a fellépők kódját kell elküldeni a +36 20 44 22 999, +36 30 44 22 999 vagy +36 70 44 22 999 telefonszámra, az üzenet ára alapdíjas.

„Üdvözlöm az otthoniakat! Ha tetszik a dalom és a produkcióm, akkor nagyon örülök, ha szavaztok rám! (nevet)” – üzeni az énekesnő, akinek sok sikert kívánunk.

EZ, ATEMPO.sk