Filmpremierrel és közönségkedvencekkel ünnepli a Magyar Film Napját az RTL

A Magyar Film Napja alkalmából április 30-án érkezik többek között ismert közönségkedvenc alkotás, nemzetközi díjnyertes sikerfilm, dráma, vígjáték és életrajzi ihletésű film egyaránt az RTL csatornáira.

Olyan felvidéki színészeket láthatunk, mint Borbély Alexandra, Kerekes Vica vagy Bárdos Judit.

Április 30-án, az első megrendezett magyar film bemutatójának évfordulóján a nagysikerű animációs bűnügyi-vígjáték, a Macskafogó 2007-es folytatása, a Macskafogó 2: A sátán macskája indítja a magyar filmek sorát az RTL-en. Grabowski újra visszatér, ugyanis a dzsungel mélyén élő macskapopuláció még mindig nem hagyott fel az egerek üldözésével, ezért ideje leporolni a macskaszelídítő gépkutyát, a Macskafogót.

 

 

Aznap este a tavalyi mozis közönségkedvenc, a Szia, Életem! című vígjáték országos televíziós premierje várja a nézőket, a főbb szerepekben Thuróczy Szabolcs, Pásztor-Várady Mór, Kovács Patrícia és Mucsi Zoltán. A vígjáték egy népszerű, de épp ihlethiánnyal küzdő író és addig sosem látott kisfia fordulatos, vidám és sokszor érzelmes, kényszerű együttlétéről szól, melyet a kisfiú élénk fantáziája a valóság keretein kívül repít.

A premier után az Oscar-díjas rendező, Szabó István 2020-as filmdrámája, a Zárójelentés következik. Stephanus professzor váratlan nyugdíjazása után hazaköltözik egykori szülőfalujába, ahol körzeti háziorvosként kezd el dolgozni. A régi környezet egyszerre tölti el pozitív emlékekkel és jelent új kihívásokat, melyekhez fájdalmasan, de kénytelen adaptálódni. A főbb szerepekben Klaus Maria Brandauer, Udvaros Dorottya, Eperjes Károly és Stohl András látható.

A Cool műsorán április 30-án késő este egy, a bosszúról szóló érzelmes thriller, Az unoka érkezik az Oscar-díjas Deák Kristóf rendezésében. A film főhőse Rudi (Blahó Gergő), egy teljesen átlagos irodista fiú. Élete azonban fenekestül felfordul, miután nagyapja (Jordán Tamás) csalás áldozata lesz, és elhatározza, hogy nem vár a rend őreire, maga szolgáltat igazságot. A mellékszerepekben Pogány Judit, Papp János, Hámori Ildikó, Tordai Teri, Mikó István, Voith Ági, Kertész Péter, Döbrösi Laura, Jászberényi Gábor és a felvidéki Bárdos Judit látható.

 

 

Az RTL KETTŐ Herendi Gábor közönségfilmjével, a Toxikomával hajt fejet a Magyar Film Napja előtt április 30-án késő este. A Szabó Győző azonos című önéletrajzi írása alapján készült filmdráma a két főhős, a drogos alfahím (Szabó Győző szerepében Molnár Áron) és az istent játszó pszichiáter (Csernus Imre szerepében Bányai Kelemen Barna) egymásnak feszüléséről és összebarátkozásáról szól.

Az RTL HÁROM képernyőjére tapadva az egész napunkat magyar filmekkel tölthetjük április 30-án. Délelőtt régebbi klasszikusok váltják egymást: látható lesz az Állítsátok meg Terézanyut! Hámori Gabriella, Schell Judit, Nagy Ervin és Ónodi Eszter főszereplésével, és a Meseautó Ónodi Eszterrel, Stohl Andrással, Bajor Imrével és Kern Andrással a főszerepben, majd egy újabb közönségkedvenc, Reisz Gábor sikerfilmje, a Rossz versek következik. Este a Brazilok című vígjáték lesz látható, a főbb szerepekben Farkas Franciska, Fekete Ernő és Schmied Zoltán.

 

 

A focisták után a sütemények világában merülhetünk majd el, érkezik a felvidéki Kerekes Vicával a Hab, az elmúlt évek egyik romantikus közönségkedvence. Őt követi majd a valaha volt ledhíresebb magyar ló, a Kincsem, melynek történetét Herendi Gábor rendezésében többek között Nagy Ervin és Petrik Andrea tolmácsolásában ismerhetjük meg. Nagy Ervin egy további filmre is velünk tart majd a Drakulics Elvtárs egyik főszereplőjeként, hozzá Nagy Zsolt, Walters Lili, Thuróczy Szabolcs és a felvidéki Borbély Alexandra is csatlakozik.

 

 

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: archívum