Szent Korona Kórus – bemutatjuk a XIX. Kodály Napok résztvevőit

A Szent Korona Kórus a Musica Sacra elkötelezett tolmácsolója, 1997-ben alakult. Repertoárja a gregoriántól a reneszánsz és barokk templomi zenén át, a kortárs magyar egyházzenéig terjed.

XIX. Kodály Napok - a Szlovákiai Magyar Felnőtt Énekkarok Országos Minősítő Versenye Galántán (részletes program)

Az énekkar vendégszerepelt Magyarországon, Ausztriában, Lengyelországban, Kárpátalján, Erdélyben, Csehországban, Németországban, Olaszországban és Belgiumban. Több hazai és nemzetközi kórusverseny ezüst- és aranykoszorús díjazottja.

A Duna televízió 2006 húsvétján induló Duna II. Autonómia csatornájának első bejelentkezésekor élő adásban énekelt. Az énekkar fellépését a Mária, a Szent István és a Pátria Rádió, valamint az MTV1 több alkalommal élő adásban közvetítette.

Az évek során a magyar és nemzetközi zenei élet kiválóságaival, neves énekes és hangszeres szólistákkal dolgozott együtt. 2007-ben jelent meg a kórus első CD-je „A Szent Korona oltalma alatt” címmel, melyen közreműködött a budapesti Mátyás-templom Zenekara. Nevéhez fűződik Daróci Bárdos Tamás: Szent Korona Miséjének és a Himnusz a Szent Koronáról című művének 2005-ös ősbemutatója.

A kórus munkásságát több elismeréssel jutalmazták: Szent Korona Emlékérem, KÓTA-díj, Magyarságért Érdemérem, Wass Albert-díj, Remény-díj.

A kórus karnagya Molnár Ottó.

 

Molnár Ottó
Molnár Ottó

ATEMPO.sk