A felvidéki Kocska Ádám zenekarára, a Gorg & Benzol-ra is lehet szavazni a Music Mobilon

Már tart a Music Mobil közönségszavazása, ahol ötödik zsűritagként a rajongók is dönthetnek arról, hogy melyik zenekar nyerjen egy kislemezes megjelenést.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával jött létre idén nyáron a Music Fashion kiadó legújabb projektje, avagy a MusicMobil. A műfaji kötöttségek nélkül mozgó kisbuszon így Veszprém-Balaton régiós kötődésű, feltörekvő zenekarok kaptak lehetőséget arra, hogy maradandó zenei élményt adjanak az utca emberei számára.

A MusicMobil tavaszi, nyári turnéján zenélt a stíluskavalkádot jelentő, ellentmondásos dalokból építkező Gorg&Benzol, melynek basszusgitárosa a felvidéki származású Kocska Ádám.

 

 

Rajtuk kívül a 2020 tavaszán alakult pop-rock formáció, az Anyu, ez hangos, valamint a rock és népi motívumokat pszichedelikussággal ötvöző Fuzzinga is ott van a kiválasztott formációk között, melyeknek MusicMobil koncertjeit rögzítették, ezzel pedig egy versenyen is megmérettetnek.

Ezen a versenyen a zsűri ötödik tagját a szakma mellett a közönség jelenti, akik a Music Fashion kiadó YouTube csatornáján szavazhatnak a kedvencet jelentő videóra. A legtöbb közönségszavazatot és a szakmai zsűri elismerését begyűjtő produkció egy egynapos stúdiózást nyer a Studio Einz-ben, és az ott felvett anyag kislemezes megjelenését kapja meg főnyereményként a kiadó jóvoltából.

Szavazni egyetlen alkalommal 2023.07.30. éjfélig lehet, a kedvencet jelentő videó alatt található „Tetszik” gomb megnyomásával!

Fontos, hogy a közösségi oldalakon található posztok lájkjait a szervezők nem számítják bele a végeredménybe!

 

A zsűri

 

És hogy kik alkotják a négy tagú zsűrit?

Abaházi Csaba, rádiós műsorvezető, az Abaházi RT. frontembere,
- Temesi Berci, Artisjus és Fonogram díjas zenész, basszusgitáros, zenei rendező, producer, rádiós műsorvezető,
- Balázs Sziszka, a Music Fashion kiadó alapítója, ügyvezető igazgató,
- Hatos Niki, kulturális újságíró, a BSIDE Hungary zenei oldal alapítója.

 

A Music Mobil előtörténete, avagy a JazzMobil: Egy vakációd során olasz városokban sétálgatsz, majd teljesen „véletlenül” belefutsz egy utazó járműbe, amelyen élőben zenélnek tehetségek. Az alapötlet annyira megtetszik, hogy elhatározod, itthon is meghonosítod. Pontosan ezt történt a Music Fashion kiadó két motorjával, akik 2016-ban elindították a JazzMobil projektet. Az első évben Budapesten, később pedig már vidéki városokban, valamint Rómában és Stuttgartban is hódítóútjára kelt a zenélő jármű, amelyre kifejezetten minőségi, ugyanakkor laza, könnyed, szórakoztató jazz muzsikát játszó, profi zenészeket verbuváltak össze.

EZ, ATEMPO.sk