Boros Misi, Szekeres Adrien és Bősze Ádám is - több mint ötszáz fellépő a Zempléni Fesztiválon

Csaknem 20 település mintegy negyven helyszínén több mint ötszáz fellépővel várja a látogatókat a Zempléni Fesztivál augusztus 19-ig.

Az immár 32. alkalommal megrendezendő fesztiválon többek között fellép a Hollerung Gábor vezette Budafoki Dohnányi Zenekar (BDZ), Balázs János és Lackfi János, a Pannon Filharmonikusok, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Talamba Ütőegyüttes, Szekeres Adrienn és László Boldizsár, Boros Misi, valamint a Cantemus Gyermekkar is.

A zenés színházi játéktól kezdve a jazz- és swingműsorokig sok stílus és műfaj képviselteti magát a fesztivál idei programkínálatában. Az érdeklődők komolyzenei és filmzenei koncerten is részt vehetnek, emellett a színház, a népzene, a tánc és a világzene kedvelőinek is kínálnak programokat a szervezők.

A rendezvény programkínálatához sokszor kapcsolódik gasztronómiai élmény is, lehetőség lesz borkóstolásra, vacsorázásra és uzsonnázásra is, több gyermekprogrammal, kamaraprodukcióval és kiállítással is várják a látogatókat.

A Zempléni Fesztiváli művészeti vezetője és fesztiváligazgatója, Hollerung Gábor szerint a Zempléni Fesztivál Magyarország talán legsokszínűbb művészeti fesztiválja, amely egy igen széles közönségréteget kíván megszólítani.

A swing is központi szerepet kap a fesztiválon: augusztus 14-én a sárospataki SRK Wáberer Sportcentrumban adja elő Frank Sinatra Szimfonikus Swingestjét a Pannon Filharmonikusok zenekar.

Augusztus 15-én Tour de Drums címmel invitálja ritmikus Föld körüli utazásra a közönséget a Talamba a Mádi Szabadtéri Színpadon. Nagy találkozás címmel pedig Szekeres Adrien és László Boldizsár ad koncertet szintén augusztus 15-én a tokaji Kulturális Konferenciaközpont Zsinagóga helyszínén.

A Nyíregyházi Cantemus Kórus idén egész éven átívelő koncertsorozattal ünnepli fennállásának 25. évfordulóját, augusztus 16-án a kóruscsalád Pro Musica Leánykara Pálházán ad koncertet a Térségi Művelődési Házban. Augusztus 17-én a Cinefonic koncerten a BDZ a filmzeneirodalom legjavából válogat: a Tokaji Fesztiválkatlanban Hollerung Gábor vezényletével várják közönséget a programon.

A Zempléni Fesztivál elmaradhatatlan programja a BDZ Megérthető zene koncertje, mely egy különleges családi program Hollerung Gábor karmesteri ismertetőjével. A koncertet idén augusztus 19-én Sárospatakon rendezik meg, középpontjában Joseph Haydn A teremtés című műve áll - olvasható a közleményben.

A fesztivál Esti jazz sorozatának részeként fellép többek között a Fado Duó, a Sárik Péter Trió, valamint a Kollmann Gábor Quintet.

ATEMPO.sk
Fotó: Zempléni Fesztivál