Ezer év története zenében elmesélve – Hungarikum Gála a tévében

Szabadság, szerelem – Reformkori hőseink címmel mutatja be a Duna TV a debreceni Hungarikum Gálát. A Szent István-napi műsorfolyamban az opera, az operett, a népzene és a magyarnóta dallamai és ismert előadói kalauzolják végig a nézőket a több mint ezeréves magyar kultúra történelmén.

Nemzeti értékeinket, hagyományainkat, büszkeségeinket egy összművészeti gálaműsorba sűrítve élvezhetik a Duna nézői augusztus 20-án 20 órától. A Debrecenben több mint száz színpadi közreműködővel rendezett Hungarikum Gálát a közmédia örökítette meg. Az egész estés hangversenyen négy műfaj – az operett, az opera, a népzene és a magyarnóta – legnépszerűbb előadóművészei léptek fel a Református Nagytemplom előtti Kossuth téren.

A koncerten Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester vezényelt. A Virágkarnevál kísérőprogramjának műsorvezetője a Dankó Rádió Szív küldi szívnek szívesen című műsorának házigazdája, Gaál Zoltán volt.

A hungarikumokat négy művészeti ág neves képviselőin keresztül ismerheti meg a közönség:

Miklósa Erika operaénekes;
Mester Viktória operaénekes;
Budai Beatrix nótaénekes, a Dankó Rádió műsorvezetője;
Boncsér Gergely opera- és operetténekes;
Molnár Levente operaénekes, érdemes művész;
a Kodály Filharmonikusok;
a Magyar Nemzeti Táncegyüttes;
valamint Danyi Lőrinc és Cigányzenekara.

Hazánk zenei nagyságainak – Erkel Ferenc, Kodály Zoltán, Bartók Béla, Kálmán Imre és Lehár Ferenc – világhírű dallamai ünnepi estét ígérnek.

ATEMPO.sk