Agárdi Szilvia kapta 2023-ban a Szenes Iván-díjat

Ahogy azt az előző években, most is megrendezték szeptember első vasárnapján a Szenes Iván-emlékkoncertet Budapesten, melyen olyan legendák is részt vettek, mint Bodrogi Gyula, Voith Ági, Zalatnay Sarolta, Soltész Rezső, az Apostol együttes.

Az egyedülálló és nagyszabású koncerten a fiatalabb generációt többek közt Agárdi Szilvi, Opitz Barbi, Peter Sramek, Kocsis Tibor és Mujahid Zoltán képviselték.

Az emlékkoncerten nemcsak a slágereket élvezheti a közönség. Ilyenkor adják át a Szenes Iván Művészeti Díjat is azoknak a tehetségeknek, akik valamilyen formában sikerre vitték Szenes Iván dalszövegíró slágereit.

Próbálj meg lazítani – Szenes Iván slágergyáros emlékére

 

Agárdi Szilvia

 

2023-ban ezt az elismerést Agárdi Szilvia kapta meg, aki a Csináljuk a fesztivált! műsorban énekelte az Úgy szeretném meghálálni című Szenes szerzeményt, amit végül az Évszázad slágerének is választottak.

 

 

A látássérült énekesnőt a 2012-es The Voice döntőseként ismerte meg az ország. Azóta A Dal válogatóban is többször szerepelt, 2023-ban pedig megnyerte a Csináljuk a fesztivált! című zenés show-műsor nyolcadik évadát.

Hárman kaptak idén Szenes Iván művészeti díjat

EZ, ATEMPO.sk
Fotó: Agárdi Szilvia FB